ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΚΡΙΣΤΟΦ ΣΑΝΤΙΠΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

Γαλλική εμπιστοσύνη για επενδύσεις στην Ελλάδα

* Συναντήσεις σήμερα με οικονομικούς φορείς

Δημοσίευση: 01 Απρ 2016 0:39

 

Την εικόνα που αποτυπώνει ο γαλλικός τύπος για την Ελλάδα και τους τίτλους περί «Μνημονίων», «Τρόικας» και «Αξιολόγησης» επιχειρεί να αλλάξει από τη Λάρισα που βρίσκεται από χθες ο Γάλλος πρέσβης στην Ελλάδα Κριστόφ Σαντιπί συνοδευόμενος από Γάλλους επιχειρηματίες. «Πρέπει να δείξουμε το άλλο πρόσωπο, αυτό της νέας επιχειρηματικότητας, της διάθεσης, της πρωτοπορίας και κυρίως το νέο δυναμικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Κριστόφ Σαντιπί βρίσκεται για πρώτη φορά στη Λάρισα και στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή επικεφαλής της οικονομικής αποστολής Ολιβιέ Ντοβερί και από τη διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας Χρύσα Βουλγαράκη αποκάλυψε την ατζέντα των επαφών που θα έχει σήμερα στην πόλη κυρίως με οικονομικούς φορείς, προκειμένου όπως είπε «να πείσουμε ότι η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες, έχει το νεανικό δυναμικό, μπορεί να αναπτύξει την έρευνα και την αγροδιατροφή».

Σχετικά με τις συναντήσεις που θα έχει σήμερα υπογράμμισε ότι θέλει να γνωρίσει τους νέους ανθρώπους της Λάρισας, «το δυνατό κομμάτι της κοινωνίας που μπορεί να έχει μεγάλα ποσοστά ανεργίας αν ενεργοποιηθεί όμως μπορεί να προσφέρει πολλά στη χώρα», όπως είπε για να προσθέσει ότι στη συνάντηση με τον ΣΘΕΒ οι εκπρόσωποι του οικονομικού χώρου της Γαλλίας που τον συνοδεύουν θα συναντηθούν με επιχειρηματίες της περιοχής, καθώς οι πρώτοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να επενδύσουν στη χώρα. «Πρέπει να βρούμε την ανάπτυξη. Καλούμαστε να πείσουμε τους Γάλλους να έρθουν στην Ελλάδα και να επενδύσουν. Πρέπει να τους δείξουμε το άλλο πρόσωπο της χώρας, αυτό που δεν γνωρίζουν. Πρέπει να τους δείξουμε όλους αυτούς τους νέους που θέλουν να εργαστούν, τις πολλές νέες καινοτόμες επιχειρήσεις που υπάρχουν στη χώρα, την επιστημονική έρευνα που γίνεται. Μάλιστα μία πρόσφατη έρευνα που αφορούσε τον ερευνητικό τομέα, έφερνε την Ελλάδα πολύ ψηλά στις σχετικές λίστες. Να τους δείξουμε την ανάπτυξη της αγροδιατροφής, του τουρισμού, της ανάπτυξης της ψηφιακής επικοινωνίας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς η Ελλάδα είναι μία ευλογημένη από τον Θεό χώρα στον τομέα αυτό. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν γνωστά στη Γαλλία αλλά και στις άλλες χώρες της Ευρώπης. Η δουλειά μας ως πρεσβεία είναι να τους πείσουμε ότι μπορούν να επενδύσουν και πως αν έχουν αισιοδοξία μπορούμε όλοι μαζί να τα καταφέρουμε», σχολίασε.

Σε πολύ καλά ελληνικά ο Γάλλος πρέσβης δήλωσε εντυπωσιασμένος από το Αρχαίο Θέατρο της πόλης και ευτυχής «που το Γαλλικό Ινστιτούτο που υπάρχει από το 1949 στη Λάρισα αποτελεί την καρδιά της Γαλλίας στη Θεσσαλία».

Σχολιάζοντας τις σχέσεις των δύο χωρών υποστήριξε πως βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο. «Είναι πολύ παλιές και βαθιές μέσα στον χρόνο» ανέφερε για να προσθέσει πως αυτό επιβεβαιώθηκε και με τη σύναψη της συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία μετά και την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ τον περασμένο Οκτώβριο στην Αθήνα.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Μιλώντας για την προσφυγική κρίση και τα κλειστά σύνορα ο Γάλλος πρέσβης υπογράμμισε ότι «η προσφυγική κρίση έχει ξεκινήσει εδώ και έναν χρόνο, από τη στιγμή που ξεκίνησε ο πόλεμος σε Συρία και Ιράκ. Πόλεμος που γίνεται από τους ίδιους που έβαλαν βόμβα στο Παρίσι. Εδώ και έναν χρόνο υπάρχει το συγκεκριμένο θέμα και σίγουρα δεν είναι πρόβλημα μίας ή δύο χωρών, είναι πρόβλημα όλης της Ευρώπης.

Ελπίζουμε ότι θα προχωρήσει η συμφωνία που υπογράφηκε ανάμεσα στην Ευρώπη και την Τουρκία. Τότε η Γαλλία θα μπορέσει να πάρει 30.000 πολιτικούς πρόσφυγες. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα έτσι ώστε αυτή η κρίση να μην μετατραπεί στη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση. Προτεραιότητα τώρα της Ελλάδας είναι η Ειδομένη, αφού τα σύνορα είναι κλειστά και αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να μεταφερθούν σε χώρους πιο φιλόξενους».

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass