ΜΠΑΡΑΖ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕΙ ΦΕΤΟΣ Η Γ.Γ.ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Έρχεται "ψαλίδι" στις φοροαπαλλαγές

* Έως τον Νοέμβριο η αναμόρφωση της φορολογίας ακινήτων - Το 2017 το περιουσιολόγιο

Δημοσίευση: 02 Απρ 2016 0:09

 

Όλες οι φοροαπαλλαγές που δικαιούνται τα φυσικά πρόσωπα θα επανεξεταστούν έως το τέλος του έτους ενώ μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο θα υπάρξει και ριζική αναμόρφωση της φορολογίας ακινήτων. Αυτό προκύπτει από το επιχειρησιακό σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, με το οποίο προαναγγέλλονται παράλληλα από ηλεκτρονικές κατασχέσεις του περιεχομένου θυρίδων και χρηματοοικονομικών προϊόντων για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές έως πλειστηριασμοί-εξπρές και επέκταση του αυτόματου συστήματος ελέγχου των κινήσεων και σε δανειακές συναλλαγές. Μια σειρά από άλλα μέτρα πάντως πηγαίνουν πίσω. Το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της ΓΓΔΕ δεν θα είναι έτοιμο πριν τον Ιούλιο του 2017 ενώ για το τέλος του επόμενου έτους μεταφέρεται και η σχεδιαζόμενη επέκταση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών για την ενσωμάτωση της είσπραξης εισφορών κοινωνικής ασφάλισης μέσω της φορολογικής διοίκησης.

Νωρίτερα πάντως σχεδιάζονται αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο για τις ρυθμίσεις οφειλών προς το Δημόσιο, με στόχο τη διασύνδεση του αριθμού των δόσεων και του επιτοκίου με την πραγματική φοροδοτική ικανότητα κάθε οφειλέτη, ενώ οι ελεγκτές θα αποκτήσουν πλήρη πρόσβαση σε όλα τα πληροφοριακά συστήματα του Δημοσίου και γενικότερα στο διαδίκτυο, ώστε να αντλούν πληροφορίες αναγκαίες για τον εντοπισμό κρουσμάτων φοροδιαφυγής. Στο στόχαστρο των ελεγκτών θα βρεθούν ακόμη και οι φορολογούμενοι οι οποίοι χωρίς να έχουν κάνει έναρξη δραστηριότητας, δραστηριοποιούνται κυρίως μέσω του διαδικτύου.

Αναβαθμίσεις σχεδιάζονται και στο εσωτερικό της ΓΓΔΕ, όπου, όπως αποδεικνύεται από την έκθεση, σήμερα σε πολλά κομμάτια είναι «τυφλή», χωρίς ηλεκτρονική διασύνδεση με βασικά αρχεία του δημοσίου. Σταδιακά οι ελεγκτές της ΓΓΔΕ θα αποκτήσουν πρόσβαση σε όλες τις πηγές πληροφοριών οι οποίες μπορούν να αποκαλύψουν το οικονομικό προφίλ για κάθε φορολογούμενο και επιχείρηση. Το Τaxis θα διασυνδεθεί με τα ηλεκτρονικά συστήματα της ΕΧΑΕ την ΕΡΓΑΝΗ, με το μητρώο του υπουργείου Εσωτερικών για την άντληση στοιχείων ληξιαρχικών μεταβολών καθώς και με το πληροφοριακό σύστημα της «Εθνικό Κτηματολόγιο & και Χαρτογράφηση Α.Ε.». Για τα δεδομένα του ελληνικού δημοσίου, μόνο έκπληξη δεν προκαλεί το γεγονός ότι η ΓΓΔΕ δεν έχει πρόσβαση στα στοιχεία για τις συντάξεις ή στο Ληξιαρχείο...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass