ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ "ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ" ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥΣ

Σε κρίση επιβίωσης οι εγκαταστάτες ηλεκτρολόγοι

* Κατά 53% μειώθηκε το δυναμικό του συλλόγου τα τελευταία χρόνια - Ασφαλιστικό και φορολογικό θα τους αφανίσει…

Δημοσίευση: 07 Απρ 2016 0:22
Σήμα κινδύνου εξέπεμψαν στη συνέλευσή τους τα μέλη του Συνδέσμου Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων ν. Λάρισας Σήμα κινδύνου εξέπεμψαν στη συνέλευσή τους τα μέλη του Συνδέσμου Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων ν. Λάρισας

Τις επιπτώσεις της βαθιάς οικονομικής κρίσης και τις προσπάθειες που καταβάλλονται σε τοπικό αλλά και κλαδικό επίπεδο για τη βελτίωση του παρεχόμενου έργου τους συζήτησαν στην προχθεσινή ετήσια γενική συνέλευση τα μέλη του Συνδέσμου Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Ν. Λάρισας.

Όπως ειπώθηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Ευθύμιο Νάχαμο "ο κλάδος διανύει δύσκολες ώρες. Οι επαγγελματίες ηλεκτρολόγοι, όπως και οι άλλοι εργαζόμενοι στις κατασκευές και την οικοδομή, δοκιμάζονται από την κρίση και ο σύλλογός τους σταδιακά συρρικνώνεται".

Είναι ενδεικτικό πως από τα 280 μέλη που συγκροτούσαν τον σύνδεσμο πριν από την κρίση σήμερα έμειναν μόνο οι 130. Ο σύλλογός τους έχει χάσει το 53,6% του ανθρώπινου δυναμικού του, δύσκολα ενσωματώνει νέα μέλη ενώ την ίδια στιγμή "πειρατεία" έχει καταστεί μάστιγα για το επάγγελμά τους.

"Ελεύθεροι επαγγελματίες, πρώην συνάδελφοι και συνταξιούχοι του σωματείου τους, αλλά και δημόσιοι υπάλληλοι υποκλέπτουν το έργο τους, προσφέρουν λάθρα και "μαύρη" εργασία, στερούν από το δημόσιο φορολογικά έσοδα και δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού για το κλάδο, που σε συνθήκες οικονομικής ύφεσης δίνει αγώνα επιβίωσης", τόνισε ο πρόεδρος του συνδέσμου στηλιτεύοντας την πρακτική των "επαγγελματιών" αυτών κάνοντας έκκληση στις ελεγκτικές αρχές για την πάταξη του φαινομένου.

Στη συνέλευση, που διεξήχθη στο Επιμελητήριο, έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για τις επιπτώσεις του ασφαλιστικού, για τις πρόσθετες επιβαρύνσεις που φέρνουν τα νέα φορολογικά μέτρα, μίλησαν για το κίνδυνο αφανισμού που ελλοχεύει, στιγμάτισαν την κλοπή του ηλεκτρολογικού τους υλικού από τους γνωστούς-αγνώστους και θεώρησαν υποχρέωση να ενημερώσουν τους πολίτες ότι πρέπει να χρησιμοποιούν αδειούχους ηλεκτρολόγους εγκαταστάτες, για την κατασκευή μιας εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης, για τη συντήρηση ή επισκευή της και τη σύνδεση των ηλεκτρικών συσκευών". "Η υπεύθυνη δήλωση που υπογράφει ο επαγγελματίας ηλεκτρολόγος αποτελεί τη μόνη φερέγγυα απόδειξη για την ασφαλή ηλεκτρολογική εγκατάσταση", ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Τέλος έγινε γνωστό πως η διοίκηση βρίσκεται σε συνεννόηση με τράπεζες για να εξασφαλίσει τον εφοδιασμό μηχανημάτων ηλεκτρονικών συναλλαγών, τα γνωστά pos, ενώ όλα τα μέλη εξήραν τη συνεργεία που έχουν με τη ΔΕΔΔΗΕ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass