ΈΓΚΑΙΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΕ Η ΑΠΕΙΛΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕ Η ΤΡΑΠΕΖΑ - ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΙ ΧΑΚΕΡΣ

«Επίθεση» στην ΤτΕ έκαναν οι Anonymous

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2016 0:57

 

Έγκαιρα αντιμετωπίστηκε η «κυβερνοεπίθεση» που δέχθηκε προχθές η Τράπεζα της Ελλάδος από τους Anonymous, ανέφερε πηγή της κεντρικής τράπεζας. Οι αρμόδιες υπηρεσίες παρά την αργία αντέδρασαν έγκαιρα με αποτέλεσμα να αποτρέψουν οποιαδήποτε περαιτέρω «παρενέργεια» από την επίθεση, πρόσθεσε.

Οι χάκερς ισχυρίζονται ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της επιχείρησης "Ίκαρος" με στόχο να πλήξουν «παγκόσμια, διεφθαρμένα οικονομικά ινστιτούτα και οργανισμούς». «Τι λογικό ο Ίκαρος να βρει τον δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα. Χαιρετούμε τον κόσμο και το Παγκόσμιο Τραπεζικό Καρτέλ. Είμαστε ανώνυμοι… Ρίχνουμε εδώ και καιρό την ιστοσελίδα της ΤτΕ. Αυτή είναι η αρχή μιας επιχείρησης 30 ημερών κατά διάφορων κεντρικών τραπεζικών συστημάτων ανά τον κόσμο» ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους επισημαίνοντας πως προχώρησαν σε μια ισχυρή επίθεση άρνησης υπηρεσιών για έξι ώρες και πως η Τράπεζα της Ελλάδας είναι το πρώτο «θύμα» της επιχείρησής τους. Μάλιστα, ισχυρίζονται ότι θα ακολουθήσουν πιστωτικά ιδρύματα και τράπεζες από τη Βραζιλία, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, το Ιράν και την Κίνα.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤτΕ

Πάντως πηγή της ΤτΕ, επιβεβαίωσε πως η ηλεκτρονική διεύθυνση της Τράπεζας δέχθηκε "επίθεση" από τους Anonymous. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Τράπεζας της Ελλάδος παρά την αργία αντέδρασαν έγκαιρα με αποτέλεσμα να αποτρέψουν οποιαδήποτε περαιτέρω «παρενέργεια» από την επίθεση. Σύμφωνα με την ίδια πηγή η επίθεση του ιστοχώρου της ΤτΕ κράτησε λίγα λεπτά πριν επανέλθει η ομαλή λειτουργία του. Πάντως και χθες η σελίδα της ΤτΕ εμφάνιζε προβλήματα στη λειτουργία της τα οποία ερευνώνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass