ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΣΤΟ Β’ ΕΞΑΜΗΝΟ

Ανησυχία για αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2016 0:09

Έντονος προβληματισμός και ανησυχία για την πορεία των εισπράξεων υπάρχει στα ηγετικά κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών. Ο κίνδυνος για αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς τις εφορίες πάνω από 95 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους (από περίπου 90 δισ. ευρώ που είναι σήμερα), λόγω των βαρών που καλούνται να σηκώσουν τους επόμενους μήνες οι φορολογούμενοι είναι υπαρκτός.  

Ως γνωστό, για να επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ και να μην ενεργοποιηθεί ο δημοσιονομικός «κόφτης» την άνοιξη του 2017,οι πολίτες μέχρι το τέλος του έτους πρέπει να πληρώσουν επιπλέον φόρους 27 - 30 δισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή οι φορολογούμενοι -πέρα από τις μειώσεις μισθών και συντάξεων που είδαν στους λογαριασμούς τους από τις αρχές του τρέχοντος μηνός, αλλά και το «τσουνάμι» αυξήσεων που χτύπησε στις αρχές Ιουνίου την αγορά με αλυσιδωτές ανατιμήσεις στις τιμές των προϊόντων και υπηρεσιών- θα πρέπει από το τέλος Ιουλίου να πληρώνουν κάθε μήνα έναν ή και δύο φόρους μαζί και ταυτόχρονα να καλύπτουν και όλες τις υπόλοιπες τρέχουσες υποχρεώσεις τους.

Πάντως το υπουργείο Οικονομικών για να αντιμετωπίσει την εκτεταμένη φοροδιαφυγή και να αυξήσει τα έσοδα σχεδιάζει να καταστήσει αυστηρότερα τα πρόστιμα και να ενεργοποιήσει το μέτρο του κλεισίματος των επιχειρήσεων έως για ένα μήνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass