ΕΩΣ 57 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ 100 ΕΥΡΩ ΜΙΣΘΟΥ

Πρωταθλήτρια στις κρατήσεις η Ελλάδα

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2016 8:10

Πρωταθλήτρια στις κρατήσεις τόσο μεταξύ των χωρών - μελών της ευρωζώνης όσο και του ΟΟΣΑ είναι η Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, για κάθε 100 ευρώ που θα πληρώνει ο εργοδότης από το 2016, τον εργαζόμενό του, θα καταλήγουν στην τσέπη του από 42,5 έως και 67 ευρώ, ανάλογα με το ύψος του μισθού. Τα υπόλοιπα, από 33 έως και 57,5 ευρώ θα μπαίνουν στο ταμείο του κράτους, είτε με τη μορφή φόρων είτε με τη μορφή ασφαλιστικών εισφορών.

Ήδη ο φόρος και η εισφορά αλληλεγγύης άρχισαν να παρακρατούνται από τον μικτό μισθό του εργαζομένου βάσει της νέας φορολογικής κλίμακας, ενώ προστίθεται από μισή ποσοστιαία μονάδα τόσο στις ασφαλιστικές εισφορές του εργαζομένου όσο και σε αυτές του εργοδότη. Με ποσοστό 40,9% η Ελλάδα, θα είναι το 2016 η χώρα με τις υψηλότερες κρατήσεις στους μισθούς διεθνώς. Αυτό άρχισε να ισχύει ήδη από πέρυσι. Με βάση τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, που επεξεργάστηκε η Καθημερινή, και κατά το 2015 η χώρα μας κατατάχθηκε στην πρώτη θέση με συντελεστή 41,06%.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass