ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΩΣ ΕΝΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΕΚΛΕΒΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΣ

Πειραγμένες αντλίες σε βενζινάδικα…

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2016 9:12

"Λαβράκι" έβγαλαν οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι -με μυστικό αυτοκίνητο- του υπουργείου Οικονομικών σε βενζινάδικα, καθώς αποκάλυψαν ότι ένα στα τρία έχει "πειραγμένες" αντλίες. Σύμφωνα με το "Έθνος", η διεύθυνση Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας εδώ κι έναν μήνα έχει ξεκινήσει τις εφόδους σε βενζινάδικα, χρησιμοποιώντας ένα μυστικό αυτοκίνητο, το οποίο διαθέτει κρυφό εξοπλισμό και ειδικό ρεζερβουάρ, που του δίνει τη δυνατότητα να μετρά τις πραγματικές ποσότητες των λίτρων, που φεύγουν από τα στόμια των αντλιών.

Όπως προέκυψε από τους ελέγχους ένα στα τρία πρατήρια έχουν πειραγμένες τις αντλίες καυσίμων, κάτι που σημαίνει ότι γεμίζουν από 5% έως και 11% λιγότερο τα ρεζερβουάρ των οχημάτων, αδειάζοντας τις τσέπες των οδηγών. Το αυτοκίνητο της διεύθυνσης Μετρολογίας έχει κάνει ήδη 15 ελέγχους και εντόπισε πέντε βενζινάδικα με πειραγμένες τις αντλίες. Ένα στον Κορυδαλλό με απόκλιση -5%, ένα στον Ταύρο με -7%, ένα στο Κερατσίνι με -8,4% και ένα στη Νίκαια με -7,9%.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

Να επιβληθεί η εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων εισροών- εκροών και λογιστικής και γεωγραφικής διακίνησης καυσίμων, σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα στάδια, ώστε ούτε μια σταγόνα καυσίμου να μη βρίσκεται εκτός ελέγχου και στους κατά σύστημα παραβάτες να επιβάλλεται το οριστικό κλείσιμο του πρατηρίου, χωρίς να είναι δυνατή η επαναλειτουργία ζητά η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος. Η ΟΒΕ κάνει λόγο για διάτρητο και αποσπασματικό σύστημα ελέγχων στην αγορά καυσίμων, που δεν μπορεί να συλλάβει όλη την παραβατικότητα. Τονίζει ακόμη ότι ο τρόπος έλεγχου «στην ουσία απαξιώνει και υποτιμά τα συστήματα εισροών - εκροών, των οποίων επωμίσθηκε το κόστος ο κλάδος χωρίς καμία επιδότηση μέχρι τώρα, και τα οποία δεν ελέγχονται με αξιόπιστο και ολοκληρωμένο τρόπο». «Αποσπασματικοί έλεγχοι μπορεί να ικανοποιούν το αίσθημα του καταναλωτή, αλλά στην ουσία αναβάλλουν τη λύση του προβλήματος. Δεν είμαστε αντίθετοι με αυτούς, αλλά γνωρίζουμε ότι δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα», καταλήγει η ΟΒΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass