ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Μπαράζ κατασχέσεων έως τον Σεπτέμβριο

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2016 11:24

 

Μπαράζ ελέγχων στην αγορά και στενό μαρκάρισμα όσων χρωστούν στο δημόσιο ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να πιαστούν οι εισπρακτικοί στόχοι που περιλαμβάνονται στο κείμενο του τεχνικού μνημονίου της πρώτης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, οι εισπρακτικοί μηχανισμοί των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας ανέλαβαν τις εξής δεσμεύσεις:

-Επιβολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης (κατασχέσεις, πλειστηριασμοί) στο 52% των οφειλετών ως το Σεπτέμβριο και στο 55% ως το τέλος του χρόνου

-Είσπραξη από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) 563 εκατ. ευρώ από ασφαλιστικές οφειλές ως το Σεπτέμβριο και 750 εκατ. ευρώ ως το Δεκέμβριο

-Αύξηση της εισπραξιμότητας των ασφαλιστικών εισφορών ανά Ταμείο ως εξής: ΙΚΑ 95% (91% πέρσι), ΟΑΕΕ 65% (57% πέρσι), ΕΤΑΑ 80% (63% πέρσι), ΟΓΑ 77% (72% πέρσι).

-Είσπραξη 1,730 δισ. ως το Σεπτέμβριο και 2,050 δισ. ως το Δεκέμβριο από τις παλιές οφειλές.

-Είσπραξη του 21% ως το Σεπτέμβριο και του 23% ως το Δεκέμβριο των νέων οφειλών.

-Είσπραξη 450 εκατ. ευρώ ως το Σεπτέμβριο και 600 εκατ. ευρώ ως το Δεκέμβριο από τους αποκαλούμενους μεγάλους οφειλέτες.

-Αύξηση της εισπραξιμότητας όλων των φόρων στο 78% το Σεπτέμβριο και στο 81,5% το Δεκέμβριο.

ΑΥΞΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ

Πάντως σημαντική αύξηση σε σχέση με πέρυσι αλλά και υπέρβαση από τον στόχο του προϋπολογισμού παρουσίασαν τα καθαρά φορολογικά έσοδα τον Ιούνιο. Παράλληλα και το εξάμηνο Ιανουάριος - Ιούνιος 2016 τα έσοδα στις ΔΟΥ υπερέβησαν τον στόχο του προϋπολογισμού. Αναλυτικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τον Ιούνιο τα καθαρά φορολογικά έσοδα σημείωσαν αύξηση 32,9% σε σχέση με πέρυσι και ανήλθαν σε 3,74 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας υπέρβαση 1,33% έναντι του στόχου που έχει τεθεί στον προϋπολογισμό. Το εξάμηνο Ιανουάριος - Ιούνιος 2016 η αύξηση των εσόδων σε σχέση πέρυσι ήταν 6,5%. Ανήλθαν στα 20,93 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας υπέρβαση 3,72% συγκριτικά με τον στόχο του προϋπολογισμού 20.183 δισ. ευρώ. Στη ΓΓΔΕ εκτιμούν ότι η θετική πορεία των εσόδων θα συνεχισθεί τους επόμενους μήνες. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα έσοδα του Ιουνίου ήταν αυξημένα όχι μόνο συγκριτικά με πέρυσι - που η αγορά βρισκόταν σε ασφυκτική πίεση λόγω της διαπραγμάτευσης και των capital controls - αλλά και συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2014.

ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΕΓΧΩΝ

Πάντως τους επόμενους μήνες και με ιδιαίτερη έμφαση καθόλη την καλοκαιρινή περίοδο θα εφαρμοσθεί το επιχειρησιακό σχέδιο ελέγχων που έχει ήδη προαναγγείλει ο ΓΓΔΕ Γιώργος Πιτσιλής σε μια προσπάθεια να αποτραπεί το φαινόμενο της μη έκδοσης αποδείξεων. Βάσει των ελέγχων όπως ήδη έχει ανακοινώσει ο Γ. Πιτσιλής θα αξιολογείται ο βαθμός παραβατικότητας των επιχειρήσεων και επαγγελματιών και ανάλογα θα επιβάλλονται ποινές μεταξύ των οποίων και το κλείσιμο του καταστήματος μέχρι και ένα μήνα όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass