ΜΕ ΚΕΡΔΗ 1,03% ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Έδωσαν ώθηση στο ΧΑ οι τραπεζικές μετοχές

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2016 23:15

 

Με άνοδο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, παρά τις αρχικές σημαντικές απώλειες, με μοχλό το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές.

Η έντονη ανοδική κίνηση των μετοχών των ευρωπαϊκών τραπεζών, κυρίως των ιταλικών και γερμανικών, επέδρασε θετικά και στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών. O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 537 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,03%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 538 μονάδες (+1,28%) και κατώτερη τιμή στις 522,36 μονάδες (-1,75%). Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης σημείωσε πτώση 1,41%, ενώ από τις αρχές του 2016 καταγράφει απώλειες σε ποσοστό 14,93%.

Η αξία των συναλλαγών για μία ακόμη συνεδρίαση διατηρήθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Διαμορφώθηκε στα 42,1 εκ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,54%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,24%. Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (+6,39%). Ανοδικά κινήθηκαν 44 μετοχές, 40 πτωτικά και 22 παρέμειναν σταθερές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass