ΜΙΚΡΗ ΠΡΟΟΔΟ ΣΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΤΟ EUROWORKING GROUP

Πιέσεις για ΕΛΣΤΑΤ με φόντο τη δόση των 2,8 δισ.

* Αν υπάρξει καθυστέρηση στην καταβολή δεν θα είναι 24-48 ώρες

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2016 10:55

ΑΘΗΝΑ

Την ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης των προαπαιτουμένων που συνδέονται με τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ, ούτως ώστε να λυθεί μέχρι το τέλος του χρόνου το ζήτημα του χρέους, επεσήμανε το EuroWorking Group που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή, από ελληνικής πλευράς, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, το EuroWorking Group κατέγραψε την έως τώρα «μικρή» πρόοδο στην υλοποίηση των 15 προαπαιτουμένων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ταχεία ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, ούτως ώστε να ανοίξει στη συνέχεια και πριν το τέλος του χρόνου, η συζήτηση για την εξειδίκευση των μέτρων αναδιάρθρωσης του χρέους.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του χρέους, πάντως, ο ίδιος αξιωματούχος σχολίαζε ότι οι θέσεις των εταίρων της ευρωζώνης δεν είναι ακόμα σαφείς.

Όσον αφορά το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, επιβεβαιώθηκε ότι θα συμπεριληφθεί στην ατζέντα του Εurogroup που θα γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου στη Μπρατισλάβα.

Η θέση της Επιτροπής και των εταίρων στην ευρωζώνη είναι πως η υπόθεση αυτή δεν βοηθά στη διαπραγμάτευση και δεν φέρνει κανένα σύμμαχο στην Ελλάδα ανέφεραν καλά πληροφορημένοι κύκλοι των Βρυξελλών.

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ

Ίσως καθυστερήσει για μερικές ημέρες η επόμενη δόση, ανέφερε στο Bloomberg, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος είχε συνάντηση την Δευτέρα με τον Επίτροπο Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί στις Βρυξέλλες, για το θέμα της αξιολόγησης και τα προαπαιτούμενα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι ίσως αργήσει για λίγο η δόση των 2,8 δισ. ευρώ του Σεπτεμβρίου, από την μεγαλύτερη δόση των 10,3 δισ. που εγκρίθηκαν στο Eurogroup πριν από τρεις μήνες.

“Αν υπάρξει καθυστέρηση, δεν θα είναι για εβδομάδες αλλά για ημέρες” δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος πριν την συνάντηση με τον κ. Μοσκοβισί. “Ένας λόγος για τη συνάντηση, είναι και γιατί θέλουμε να διασφαλίσουμε πως δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις”, πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα, συνεργάτες του υπουργού δήλωσαν στο ΑΜΠΕ, πως δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση στη δόση των 2,8 δισ. ευρώ. Αν υπάρξει, πρόσθεσαν, θα είναι τεχνικής φύσης, 24 έως 48 ωρών.

Το άρθρο αναφέρει πως κρίσιμο για τις Βρυξέλλες στην παρούσα φάση είναι το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ επί διοίκησης Ανδρέα Γεωργίου (σ.σ. έχει καταγγελθεί τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος, πριν την υπαγωγή της χώρας στο πρόγραμμα δανεισμού από την ΕΕ και το ΔΝΤ και οι καταγγελίες διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη), για το οποίο η Κομισιόν παρενέβη ευθέως μέσω επιστολής, ζητώντας να μην “ανοίξει” το θέμα, μιλώντας για “πολιτικοποίηση” της διοίκησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass