ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥΣ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ

Κόβουν από… τρόφιμα και καύσιμα!

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αποκαλύπτουν μείωση των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο και στον τζίρο των σούπερ μάρκετ

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2016 8:24

 

Η συρρίκνωση του εισοδήματος των καταναλωτών αποτυπώνεται στην καθοδική πορεία των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο και στη μείωση του τζίρου των σούπερ μάρκετ. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν πτώση κατά 5,2% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών τον Ιούνιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους. Από τις επιμέρους κατηγορίες των καταστημάτων ανοδικά κινούνται- λόγω επικείμενων τότε θερινών διακοπών- οι πωλήσεις των πολυκαταστημάτων, της ένδυσης- υπόδησης και των βιβλιοπωλείων.

Αντίθετα, πολύ μεγάλη ήταν η πτώση στις πωλήσεις καυσίμων, ενώ μείωση σημείωσαν οι πωλήσεις και στα σούπερ μάρκετ. Ειδικότερα, άνοδο σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων σε Πολυκαταστήματα (11,9%), Ένδυση- υπόδηση (4%) και Βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη δώρων κ.ά. (2,3%). Ενώ, μειώθηκε ο τζίρος σε καύσιµα και λιπαντικά αυτοκινήτων (10,4%), Φαρμακευτικά- καλλυντικά (7,7%), τρόφιµα- ποτά- καπνό (3,9%), Μεγάλα καταστήματα τροφέων (1,1%) και Έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακό εξοπλισµό (0,2%).

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιµές ) στο λιανικό εμπόριο σημείωσε μείωση 3,6% τον Ιούνιο 2016 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2015, ενώ σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2016 σημείωσε αύξηση 3,7%. Ο εποχικά διορθωμένος (ως προς την επίδραση εποχικών γεγονότων, π.χ. έναρξη σχολικής περιόδου, εορτές, τουριστική περίοδος κ.λπ.) γενικός δείκτης όγκου, σημείωσε αύξηση 0,7 % τον Ιούνιο 2016 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2016. Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών(σε τρέχουσες τιµές), σηµείωσε μείωση 5,2% τον Ιούνιο 2016 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2015, ενώ σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2016 σημείωσε αύξηση 5,2%. Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης κύκλου εργασιών, σηµείωσε αύξηση 1% τον Ιούνιο 2016 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2016.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass