Η ΓΓΔΕ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΝΕΡΓΩΝ - ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΚΑΙ ΦΤΩΧΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Πληρωμή ΕΝΦΙΑ χωρίς... εξαιρέσεις

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2016 12:18

Ολόκληρο τον ΕΝΦΙΑ καλούνται να πληρώσουν και φέτος χιλιάδες άνεργοι, ανάπηροι, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, με χαμηλά ετήσια εισοδήματα αν και εκ των προτέρων δικαιούνται απαλλαγής κατά το 50% ή το 100% του φόρου.

Και αυτό γιατί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εφάρμοσε και φέτος -με την ανοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών- το "τρικ" το οποίο φουσκώνει το συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα οπότε οι απαλλαγές χάνονται.

Συγκεκριμένα, η ΓΓΔΕ συμπεριέλαβε και φέτος στο συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάθε φορολογούμενου, το οποίο λαμβάνεται υπόψη για να διαπιστωθεί εάν αυτός είναι δικαιούχος μερικής ή ολικής απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ, ακόμη και εισοδήματα τα οποία είναι έκτακτα και μη επαναλαμβανόμενα όπως οι αποζημιώσεις απολύσεων, καθώς επίσης και ποσά κοινωνικών παροχών τα οποία δεν φορολογούνται και δεν υπόκεινται καν σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης, όπως είναι τα επιδόματα στήριξης τέκνων, τα ειδικά επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων, οι μισθοί, οι συντάξεις και η πάγια αντιμισθία ολικά τυφλών και κινητικά αναπήρων σε ποσοστό άνω του 80%!

Στο συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάθε φορολογούμενου που ελήφθη υπόψη για να διαπιστωθεί εάν δικαιούται ή όχι την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ συνυπολογίστηκαν επίσης τα επιδόματα ανεργίας, το ΕΚΑΣ και τα προνοιακά επιδόματα των αναπήρων!

Όλα αυτά τα ποσά προστέθηκαν στα λοιπά εισοδήματα των φορολογουμένων τα οποία υπόκεινται κανονικά σε φόρο ή φορολογούνται αυτοτελώς, δηλαδή στους μισθούς, τις συντάξεις, τα ενοίκια, τα κέρδη από επιχειρήσεις, τους τόκους καταθέσεων κ.λπ. Στη συνέχεια, σε πάρα πολλές περιπτώσεις, προστέθηκε στο άθροισμα που προέκυψε και τυχόν επιπλέον διαφορά εισοδήματος λόγω υψηλών τεκμηρίων διαβίωσης!

Έτσι, σε αρκετές περισσότερες τα συνολικά ποσά "φούσκωσαν" και ξεπέρασαν τα σχετικά χαμηλά όρια ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος που έχουν τεθεί ως προϋποθέσεις για τη χορήγηση των απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού της χώρας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι να καλούνται να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό του ΕΝΦΙΑ χιλιάδες πολίτες…

  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass