Αιχμές στη δημοτική αρχή για το σχέδιο αστικής ανάπλασης

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2016 14:03 | Τελευταία ενημέρωση: 12 Σεπ 2016 14:10

Με αιχμές για το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα της δημόσιας διαβούλευσης και με υπαινιγμούς για το είδος και την αποτελεσματικό των παρεμβάσεων, που σχεδιάζονται να διοχετευτούν οι οικονομικοί πόροι στο πλαίσιο της βιώσιμης αστικής ανάπλασης του δήμου Λαρισαίων, διανθίσθηκε η κοινή συνέντευξη τύπου τριών εκπροσώπων παραγωγικών τάξεων της πόλης, του Επιμελητηρίου, του ΣΘΕΒ και του Αστικού ΚΤΕΛ.

Οι πρόεδροι των φορέων Δημ. Αδάμ, Αχιλλέας Νταβέλλης και Μιχάλης Σακελλαρίου, παρουσίασαν σήμερα τη φιλοσοφία της πρότασή τους "για μια πόλη με βιώσιμη ανάπλαση πέρα των συνόρων της, με παραγωγή πλούτου και πολιτισμού", ανέδειξαν την αναγκαιότητα εξειδίκευσης καινοτόμων τουριστικών υπηρεσιών, με μοχλό ανάπτυξης τον ιατρικό τουρισμό, εστίασαν στην αξιοποίηση των δημόσιων συγκοινωνιών της και στην προαγωγή της απασχόλησης και εξέφρασαν την πεποίθησή τους πως τα χρήματα πρέπει να επενδυθούν και όχι να απορροφηθούν.

"Υπάρχει αυτή τη στιγμή τονίστηκε στη συνένετευξη, στην υπό έγκριση πρόταση της δημοτικής αρχής πέραν της κοστολόγησης των προτεινόμενων έργων μελέτη εκτίμησης του επιθυμητού παραγόμενου κοινωνικού μερίσματος; Εάν υπάρχει το μέρισμα αυτό μεταφράζεται σε κεφάλαιο των δημοτών προς διανομή ή σε θέσεις εργασίας; Αντιλαμβάνεστε ότι για τους παραγωγικούς φορείς που καλούνται καθημερινά να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις για την πολυπόθητη έξοδο της χώρας μας από τη κρίση, και το τελευταίο ευρώ του έλληνα πολίτη θα πρέπει να επενδύεται και όχι απλά να απορροφάται. Μόνο μέσω μιας επενδυτικής αντίληψης και στα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα η κοινωνία μας θα εισπράξει πραγματικό μέρισμα ποιοτικό και ποσοτικό. Με βάση τα παραπάνω χωρίς καμία διάθεση κριτικής και με απόλυτο σεβασμό στο έργο της δημοτικής μας αρχής, εκφράζουμε την αγωνία μας σε ένα περιβάλλον πιεσμένο χρονικά για τη καλύτερη τοποθέτηση των υπό διάθεση πόρων για τη περίφημη βιώσιμη αστική ανάπτυξη.

Προ ολίγων ημερών όταν κληθήκαμε στο Δήμο να ακούσουμε και να καταθέσουμε τις απόψεις ή τις προτάσεις μας, διαπιστώσαμε ότι όσο ειλικρινής και εάν είναι η προσπάθεια για τη δημόσια διαβούλευση, το χρονικό της πλαίσιο είναι τόσο πιεσμένο που σου αφήνει ελάχιστα περιθώρια. Παρόλα αυτά εμείς θεωρούμε χρέος μας να ακουστεί δημόσια η άποψη ότι κάθε μορφή απορρόφησης κονδυλίων από όπου και εάν αυτά προέρχονται θα πρέπει να είναι παραγωγική και να αφήνει πραγματικό κοινωνικό μέρισμα. Η πρότασή μας σε ότι αφορά τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη έχει ως αφετηρία κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που περιγράφουν την πόλη μας. Θεωρούμε ότι η Λάρισα ουδέποτε υπήρξε μία κλασική τουριστική πόλη.

Θεωρούμε, επίσης, ότι στην εξέλιξη της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας η Λάρισα θα μπορούσε να εξειδικεύσει καινοτόμες τουριστικές υπηρεσίες ειδικού σκοπού και χαρακτήρος με βασικό μοχλό ανάπτυξης τον ιατρικό τουρισμό. Το βασικό πλεονέκτημα της πόλης μας, που είναι επίπεδη με ένα από τα καλύτερα δίκτυα πεζοδρόμων στην Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτο διότι το ζητούμενο για τη προσέλκυση τουριστών με αναπηρίες είναι η προσβασιμότητα.

Εάν κατορθώσουμε επενδύοντας πόρους να φτιάξουμε στις ήδη υπάρχουσες δομές ένα πραγματικό ευρωπαϊκό δίκτυο πρόσβασης και φιλοξενίας των Ελλήνων και ευρωπαίων συμπολιτών μας που προσμετρούνται σε κάποια εκατομμύρια κατοίκων, θα έχουμε διαθέσιμο ένα τεράστιο τουριστικό προϊόν με ασύγκριτα κοινωνικά οφέλη. Προς την ενίσχυση αυτής της κατεύθυνσης προτείναμε να συνυπολογιστούν οι ολοκληρωμένες δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας που διαθέτει μοναδικά η πόλη και το εξαίρετο επιστημονικό - ανθρώπινο δυναμικό καθώς και η αξιοποίηση των δημόσιων συγκοινωνιών της πόλης μας, στην περίπτωση αυτή ο στόλος του αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας είναι απόλυτα προσβάσιμος".

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass