Σόιμπλε: Το ΔΝΤ θα εκταμιεύσει δόση προς την Ελλάδα εντός του 2016

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2016 13:50

Τη βεβαιότητα ότι το ΔΝΤ, όχι μόνο ότι θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά ότι θα εκταμιεύσει και δόση προς την Ελλάδα εντός του 2016, εξέφρασε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο Σόιμπλε μετά τη συνεδρίαση του Ecofin, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα με το ΔΝΤ για το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Έχουν προηγηθεί δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών περί χρονοδιαγράμματος βάσει του οποίου το ΔΝΤ θα αποφασίσει τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα και η απάντηση του εκπροσώπου του Ταμείου που τόνισε ότι «δεν αποδεχόμαστε διορίες».

Χθες, η γερμανική εφημερίδα FAZ έδωσε έμφαση στη διαμάχη Βερολίνου - ΔΝΤ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ο Σόιμπλε γνωρίζει πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, αλλά δεν θέλει να μιλάει για αυτό πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές.

Με το βλέμμα στις εκλογές του 2017, στη ραγδαία άνοδο των ευρωσκεπτικιστών του AfD και στις αναταράξεις που προκαλεί το Brexit στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, ο Σόιμπλε εμφανίστηκε ιδιαίτερα αυστηρός και προς άλλες χώρες του νότου που έχουν δημοσιονομικά προβλήματα, δηλαδή την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών επανέφερε το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων (όχι οικονομικών) αν δεν λάβουν πρόσθετα μέτρα λιτότητας για να ευθυγραμμιστούν οι προϋπολογισμοί με τους στόχους του Συμφώνου Σταθερότητας.

Συγκεκριμένα, ζήτησε οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έως τον Δεκέμβριο να αποφασίσουν για το «πάγωμα» των πόρων από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της ΕΕ για την Ισπανία και την Πορτογαλία, οι οποίες πάντως «μπορεί να αποφύγουν την ποινή, εάν τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass