ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ "ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΘΕΜΙΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΏΝ" ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι ασφαλιστές της Λάρισας

* Τα νέο περιβάλλον που διαμορφώνει η οικονομική κρίση αναβιώνει την μεταξύ τους "κόντρα"

Δημοσίευση: 05 Νοε 2016 12:30
Ραντεβού στις τράπεζες δίνουν την ερχόμενη Τρίτη οι ασφαλιστές σε όλη τη χώρα (η φωτό είναι από την περσινή αντίστοιχη εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Λάρισα) Ραντεβού στις τράπεζες δίνουν την ερχόμενη Τρίτη οι ασφαλιστές σε όλη τη χώρα (η φωτό είναι από την περσινή αντίστοιχη εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Λάρισα)

Του Γιώργου Νούλη
" Οι όλο και περισσότερο προκλητικές  πρακτικές των τραπεζικών ιδρυμάτων κατά την διαδικασία προώθησης ασφαλιστηρίων συμβολαίων και ο τρόπος έκφρασής τους, που είναι εκβιαστικός, επιθετικός και αθέμιτος, ευτελίζουν την αξία του θεσμού της ασφάλισης και της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και θίγουν τα συμφέροντα των καταναλωτών".


Αυτά μεταξύ άλλων υποστηρίζουν  οι επαγγελματίες ασφαλιστές του ν. Λάρισας, ο σύλλογος των οποίων θα συμμετάσχει στην πανελλαδική πρωτοβουλία της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδας, την ερχόμενη Τρίτη 8 Νοεμβρίου, αποκλείοντας συμβολικά κεντρικό τραπεζικό κατάστημα της πόλης, μιας και όπως λένε, προκειμένου να πουλήσουν ασφαλιστικά προϊόντα και να κερδίσουν μερίδια αγοράς στο συγκεκριμένο κλάδο καταστρατηγούν κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού.
ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Το θέμα είναι παλιό και δεν έχει αντιμετωπιστεί μέχρι σήμερα ουσιαστικά μέσω του διαλόγου και των παρεμβάσεων της ΤτΕ. Θυμίζουμε πως και πέρυσι τον Ιούνιο είχε γίνει ανάλογη δράση σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, που όπως και τότε, έτσι και τώρα, δεν στοχεύει μόνο στην ανάδειξη των αθέμιτων πρακτικών των τραπεζών  στην προώθηση ασφαλιστικών συμβολαίων αλλά και στην ενημέρωση των πολιτών για το αναφαίρετο δικαίωμά τους επιλέγουν ελεύθερα και χωρίς παρεμπόδιση ασφαλιστική εταιρία και ασφαλιστικό διαμεσολαβητή, εξασφαλίζοντας έτσι την καλύτερη κάλυψη με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Πως συμπεριφέρονται οι τράπεζες; Πιέζουν ασφυκτικά τους πελάτες τους - ιδιώτες και επιχειρηματίες - να ασφαλίσουν το δάνειο τους, το αυτοκίνητό τους κ.α. σε εταιρία συνεργαζόμενη με την Τράπεζα ή απευθείας στις δικές τους ασφαλιστικές εταιρίες.  
Η πρακτική αυτή των τραπεζών δεν είναι καινοφανής και η "κόντρα" προϋπήρχε, απλά  αναβιώνει εκ νέου καθώς τα πράγματα δυσκολεύουν για όλους.
Από τη μια, οι τράπεζες προσπαθούν να αναπληρώσουν και με ασφαλιστικά προϊόντα) μέρος των απωλειών τους από την απουσία χορηγήσεων και από την άλλη οι διαμεσολαβητές βιώνουν ένα περιβάλλον όπου το ύψος της συνολικής ασφαλιστικής παραγωγής  υποχωρεί, λόγω της οικονομικής κρίσης,  το νέο εποπτικό περιβάλλον είναι αυστηρότερο και απαιτητικότερο για τους διαμεσολαβούντες, μιας και χρειάζονται υψηλότερα ελάχιστα επίπεδα παραγωγής, ενώ από την 1η Ιανουαρίου εκτινάσσονται και οι ασφαλιστικές εισφορές για μεγάλο αριθμό επαγγελματιών.
 Σ ΄ ένα τέτοιο  περιβάλλον που συν τοις άλλοις έχει επιβαρυνθεί και με τις αυξήσεις στους φορολογικούς συντελεστές των ασφαλίστρων, ο σύλλογος καλεί τα μέλη να βγουν από τα γραφεία και να αναδείξουν την επαγγελματική τους αξία δυναμικά και συλλογικά. "Ας βροντοφωνάξουμε, λένε, πως δεν θα δεχτούμε εκβιασμούς. Θέλουμε ίση μεταχείριση για όλα τα κανάλια διανομής ασφαλιστικών προϊόντων. Οφείλουμε  όλοι να δώσουμε το παρόν, για την ύπαρξη την προστασία και την αξιοπρέπεια του επαγγέλματός μας".
  Στη Λάρισα τα μέλη του συλλόγου θα συγκεντρωθούν στις 10:45 π.μ. στο ισόγειο του Επιμελητηρίου για να ακολουθήσει στις 11 π.μ. ο συμβολικός "αποκλεισμός" της τράπεζας και η διανομή σχετικού ενημερωτικού εντύπου στους πολίτες.
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
 Στο μεταξύ τις θέσεις των ασφαλιστών επιδοκίμασε και η διοίκηση του Επιμελητηρίου, εκδίδοντας ψήφισμα συμπαράστασης.
 "Το Επιμελητήριο Λάρισας  υιοθετεί  τις  απόψεις  της Ε.Α.Δ.Ε., συμπαρίσταται στο δίκαιο  αγώνα της και θεωρεί πως οι προκλητικές πρακτικές των τραπεζικών ιδρυμάτων πλήττουν καίρια το θεσμό της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και τους χιλιάδες επαγγελματίες της" σημειώνεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα σε έκτατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου προχθές την Πέμπτη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass