ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΕ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΟΙ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ

«Τηλεγνούς» ο νέος Τειρεσίας των κινητών

Δημοσίευση: 15 Νοε 2016 13:20

«Τηλεγνούς» ονομάζεται ο Τειρεσίας της κινητής τηλεφωνίας για τους κακοπληρωτές που σε λίγες μέρες ξεκινά τη λειτουργία του. Ήδη οι εταιρείες παροχής κινητής τηλεφωνίας μαζί με τους λογαριασμούς έχουν φροντίσει να στείλουν το κατάλληλο ενημερωτικό σημείωμα στους πελάτες τους σχετικά με τη λειτουργία του «Τηλεγνούς-Φορέα Εκτίμησης Φερεγγυότητας Τηλεπικοινωνιών Ι.ΚΕ.».

Ο νέος φορέας ξεκινά στις αρχές Δεκεμβρίου και θα φακελώνει τους συνδρομητές που παρουσιάζουν ληξιπρόθεσμη οφειλή ίση ή μεγαλύτερη των 200 ευρώ και έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη για πάνω από 90 ημέρες και όσους οι συνδέσεις τους έχουν διακοπεί από ένα δίκτυο και έχουν μεταφερθεί σε άλλο μέσω της διαδικασίας φορητότητας αριθμού χωρίς να έχει εξοφληθεί κανένας λογαριασμός ή να έχει γίνει διακανονισμός της οφειλής.

Η θεσμοθέτηση του νέου αυτού οργάνου αποτελούσε αίτημα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας επί μακρόν, καθώς τα «φέσια» στην αγορά έχουν εκτιναχθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ η κατάσταση έχει γίνει χειρότερη με την επιβολή των capital controls.

Tην ίδια στιγμή οι εταιρίες είναι υποχρεωμένες από τον νόμο να καταβάλλουν στο δημόσιο το ειδικό τέλος συνδρομητών, ακόμη και αν πρόκειται για ανεξόφλητους λογαριασμούς. Αυτό σημαίνει ότι επιβαρύνονται από ανείσπρακτους φόρους. Από την άλλη, ο συνδρομητής με βάση το νέο Κανονισμό Φορητότητας μπορεί να αλλάζει πάροχο ακόμη κι αν βρίσκεται σε νόμιμη διακοπή παροχής υπηρεσιών λόγω ληξιπρόθεσμης οφειλής.

Ο νέος φορέας τίθεται σε λειτουργία κατόπιν σχετικής γνωμοδότησης της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα σημειώματα που έχουν σταλεί στους συνδρομητές:

«Τα στοιχεία των συνδρομητών που ενδέχεται να καταχωρηθούν στη Βάση της ΤΗΛΕΓΝΟΥΣ περιορίζονται αποκλειστικά στον Α.Φ.Μ. (ή Α.Δ.Τ.) ή αριθμό διαβατηρίου/άλλου επίσημου εγγράφου ταυτότητας και χώρα έκδοσης (για αλλοδαπούς), ονοματεπώνυμο/πατρώνυμο και κατηγορία οικονομικής συμπεριφοράς (δηλ. «α.» ή «β.»).

Πηγές των δεδομένων και αποδέκτες της πληροφορίας για το εάν ο συνδρομητής είναι ενταγμένος στην ΤΗΛΕΓΝΟΥΣ ή όχι και εάν ναι, σε ποια από τις δύο παραπάνω κατηγορίες, θα είναι αποκλειστικά οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες θα συμβουλεύονται την ΤΗΛΕΓΝΟΥΣ πριν τη σύναψη νέας σύμβασης σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας με τους πελάτες τους στα πλαίσια του προσυμβατικού πιστοληπτικού ελέγχου. Με την εξόφληση ή τον διακανονισμό της ληξιπρόθεσμης οφειλής, τα στοιχεία του οφειλέτη θα διαγράφονται από το αρχείο της ΤΗΛΕΓΝΟΥΣ.

Ο συνδρομητής, με την έναρξη λειτουργίας του αρχείου, δύναται να ασκήσει τα δικαιώματα πρόσβασης και αντίρρησης, καθώς και τα λοιπά δικαιώματα που προβλέπονται στον ν. 2472/1997, με τη συμπλήρωση σχετικής φόρμας, την οποία μπορεί να αναζητήσει στην ιστοσελίδα www.telegnous.gr και αποστολή αυτής στην «ΤΗΛΕΓΝΟΥΣ», στη δ/νση Λ. Κηφισίας 56 & Δελφών, Μαρούσι Αττικής, ΤΚ 15125.

Αντιστοίχως, τροποποιούνται οι «Γενικοί Όροι Σύνδεσης στο Δίκτυο Κινητής Τηλεφωνίας/Παροχής Υπηρεσιών» με την προσθήκη των παραπάνω. Ο συνδρομητής έχει δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασης αζημίως (εξαιρούνται τυχόν υπόλοιπα από ληφθείσες επιδοτήσεις συσκευών), εντός ενός (1) μηνός από την παρούσα ενημέρωση».

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass