ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Αναδιάρθρωση των επιχειρηματικών χρεών

Δημοσίευση: 17 Νοε 2016 8:20

Σχέδιο του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών χρεών προβλέπει κλιμακωτή διαγραφή φόρων με εξαίρεση τους παρακρατούμενους -υπέρ τρίτων- στο πλαίσιο της λειτουργίας του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Η πρόταση της ελληνικής πλευράς, τέθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας και των θεσμών, σε μια προσπάθεια να επιλυθεί ένα από τα ακανθώδη θέματα ώστε να λάβει την τελική του μορφή το νομοσχέδιο για τις εκτός δικαστικών αιθουσών διαδικασίες ρύθμισης των οφειλών που έχουν επιχειρήσεις σε τράπεζες, Δημόσιο και λοιπούς πιστωτές.

τα τεχνικά κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους συζητούσαν με τα στελέχη των δανειστών την πρόταση της ελληνικής πλευράς για τους φόρους που θα υπάρχει η δυνατότητα να «κουρεύονται» προκειμένου μια επιχείρηση να καταστεί βιώσιμη και να συνεχίσει τη δραστηριότητά της. Σύμφωνα με την εισήγηση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, θα υπάρχει ιεράρχηση των φόρων που θα μπορούν να σβηστούν.

Πρώτα λοιπόν θα διαγράφονται πρόστιμα και προσαυξήσεις από ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία και έπειτα ακόμη και μέρος του αρχικού κεφαλαίου καθυστερούμενων φόρων.

Δεν θα διαγράφονται φόροι υπέρ τρίτων που έχουν παρακρατηθεί από την επιχείρηση, όπως ο ΦΠΑ και ο Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών. Η ελληνική πρόταση πέρασε από το «κόσκινο» των στελεχών των δανειστών προκειμένου να επιβεβαιωθούν τα στοιχεία αλλά και να γίνουν σενάρια ως προς την αποτελεσματικότητα του μέτρου και σύντομα αναμένονται εξελίξεις...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass