Γιούνκερ: Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα και την Ιταλία μόνες τους με το πρόβλημα της μετανάστευσης

Δημοσίευση: 27 Νοε 2016 19:07

«Είπα από την αρχή ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ελλάδα και την Ιταλία μόνες τους, αντιμέτωπες με το πρόβλημα της μετανάστευσης», δήλωσε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Λα Στάμπα" ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Κομισιόν αναγνωρίζει ότι η Ιταλία αντέδρασε με «ενάρετο τρόπο» στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, και υπενθυμίζει ότι συνολικά στην Μεσόγειο σώθηκαν από το θάνατο τετρακόσιες χιλιάδες άνθρωποι.

«Εγκρίναμε για το προσφυγικό έκτακτα κονδύλια δεκαπέντε δισ. ευρώ και θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με αυτό τον τρόπο», εξηγεί στην "Λα Στάμπα" ο λουξεμβουργιανός πολιτικός. Επιμένει, δε, ότι οι επανεγκαταστάσεις των προσφύγων σε όλες τις χώρες μέλη της Ένωσης πρέπει να γίνουν πράξη, αν και παραδέχεται ότι «τα αποτελέσματα είναι γελοιωδώς ανεπαρκή» από την στιγμή που «επανεγκαταστάθηκαν μόνον 7.500 άνθρωποι, σε σύνολο 160.000 που προβλέπονταν για το διάστημα δυο ετών».

«Δεν θα δεχθώ ποτέ το ό,τι κάποιες χώρες δεν σέβονται το σχετικό νομικό πλαίσιο, όπως δεν θα δεχθώ και το να λέει, ένας πρωθυπουργός: "δεν θα υποδεχθώ στην χώρα μου έναν μουσουλμάνο". Eίναι φράσεις που ακυρώνουν το σύνολο της ευρωπαϊκής ιστορίας», σημειώνει ο κ. Γιούνκερ. Δηλώνει πως «δεν ανήκει στη δεξιά πτέρυγα της χριστιανοδημοκρατίας» και προσθέτει πως συμμερίζεται τη φράση του Φρανσουά Μιτεράν ότι «ο εθνικισμός οδηγεί στον πόλεμο», διότι «είναι μια τραγικά ορθή διαπίστωση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass