Τσακαλώτος: Οι περισσότεροι θέλουν να βρεθεί λύση και θα βρεθεί

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2016 17:43

Στη σημασία των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους εστίασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού 2017, επισημαίνοντας ότι βοηθούν στην αλλαγή του κλίματος και στην προσέλκυση επενδύσεων, και τονίζοντας ότι αποτελούν το πρώτο μόνο βήμα.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης («η πολιτική συμφωνία έχει σχεδόν κλείσει» είπε) και για τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018, επαναλαμβάνοντας ότι οι περισσότεροι παίκτες θέλουν λύση, υπενθυμίζοντας ότι κάθε φορα πριν κλείσει συμφωνία δημιουργείται κλίμα αδιεξόδου και συνέστησε ψυχραιμία.

Ο κ. Τσακαλώτος άφησε αιχμές για τη στάση του ΔΝΤ απέναντι στο Βερολίνο, λέγοντας ότι δεν βλέπει να πιέζει το Βερολίνο για μείωση πλεονασμάτων και γενναία μέτρα για το χρέος, με την ίδια ένταση που ζητά ως εναλλακτική λύση από την Ελλάδα τη νομοθέτηση νέων μέτρων για μετά το 2018. Δεν πρόκειται να πάρουμε νέα μέτρα, ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ο υπουργός Οικονομικών ζητώντας μάλιστα την υποστήριξη και της Αντιπολίτευσης σε ό,τι αφορά το θέμα αυτό αλλά και την εθνική γραμμή για τα εργασιακά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass