ΕΝΩΠΙΟΝ ΝΕΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Γυρίζει σελίδα το Οικονομικό Επιμελητήριο Θεσσαλίας

* Οι έξι παρατάξεις και οι υποψήφιοι που διεκδικούν θέση στη νέα διοίκηση του επιστημονικού φορέα – Πού και πώς ψηφίζουν οι 1.200 οικονομολόγοι στον ν. Λάρισας.

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2016 11:30

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για το επάγγελμα του οικονομολόγου, με το ασφαλιστικό να "καίει" στην κυριολεξία τον κλάδο και ενώπιον νέων προκλήσεων που επιβάλλουν την αναβάθμιση του θεσμικού του ρόλου και την αξιοποίηση του πλούτου των γνώσεων των μελών του, για να μπορέσει η κοινωνία να υπερβεί τα οικονομικά αδιέξοδα, διεξάγονται σήμερα οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων του Οικονομικού Επιμελητηρίου σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο.

Οι εκλογές στο 7ο Π.Τ. Θεσσαλίας του ΟΕΕ, για τη διοίκηση του επιστημονικού φορέα και της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων συγκέντρωναν ανέκαθεν το ενδιαφέρον τόσο του επιστημονικού όσο και του πολιτικού κόσμου της περιοχής, καθώς στα αποτελέσματα της αναμέτρησης έδιναν… ειδικό βάρος και πολλαπλή ερμηνεία. Πόσο μάλλον φέτος σε μια κρίσιμη πολιτικά συγκυρία και όταν μάλιστα δικαίωμα προσέλευσης στις κάλπες απέκτησαν και νέα σε ηλικία μέλη, που πιθανόν να αποδειχτούν καθοριστικοί παράγοντες για σημαντικές εξελίξεις.

Οι παρατάξεις που θα συμμετάσχουν είναι και φέτος έξι, οι ίδιες που μετείχαν και στις εκλογές του 2013. Η Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων (ΔΗ.ΚΙ.Ο.) δηλαδή, η οποία πρόσκειται πολιτικά στη Ν.Δ., η Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων (Π.Δ.Σ.Ο.) του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, η Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων (ΣΥΝ.ΑΡ.Ο.) που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΠΚ), στο ΚΚΕ, και οι δύο ακομμάτιστες και "ακηδεμόνευτες" παρατάξεις, η Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων (ΑΚΙΟΕ) και η Παράταξη Οικονομολόγων Φοροτεχνικών Εργαζομένων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ). Κοινή στόχευση όλων είναι η αναβάθμιση του ρόλου του Επιμελητηρίου και η θεσμική κατοχύρωση του επαγγέλματος του οικονομολόγου. Βέβαια κάθε παράταξη έχει το δικό της πρόγραμμα και κυρίως τον τρόπο που θα το υλοποιήσει, και πλέον μένει να φανεί, σε λίγες ώρες, πόση απήχηση βρήκε…

Οι υποψήφιοι των έξι παρατάξεων, ξεπερνούν τους 120 και όλοι τους θα διεκδικήσουν την ψήφο των 2.450 περίπου τακτοποιημένων μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλία (από τα 5.200 και πλέον μέλη που έχει στο δυναμικό του).

Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί και θα λήξει στις 6 το απόγευμα. Οι 1.200 περίπου οικονομολόγοι της Λάρισας (κατά 150 περισσότεροι σε σχέση με το 2013), που απέκτησαν δικαίωμα ψήφου, θα ψηφίσουν με την αστυνομική ταυτότητα ή την ταυτότητα μέλους ή οποιουδήποτε ισοδύναμου αποδεικτικού στοιχείου, στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου, επί της Παπαναστασίου 21 (δίπλα από το ξενοδοχείο «Διβάνη»). Για την τοπική διοίκηση βάζουν έως 5 σταυρούς ενώ για τη ΣτΑ έως 18 σταυρούς, έναν δηλαδή για τον υποψήφιο της Αττικής, έναν για τον υποψήφιο της Θεσσαλονίκης και έως 16 σταυρούς για τους υποψήφιους της Επικράτειας.

Στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση το 2013, για το 7μελές Δ.Σ. του τοπικού τμήματος Θεσσαλίας τα αποτελέσματα ήταν τα εξής: Η ΔΗΚΙΟ με ποσοστό 30,7% και 434 ψήφους από τα 1.407 έγκυρα ψηφοδέλτια, πήρε 2 έδρες, η ΠΑΣΚΟ-Σ με ποσοστό 25,3% και 358 ψήφους πήρε άλλες 2 έδρες, ενώ η ΑΚΙΟΕ με 21,4% ( 303 ψήφους), η ΔΠΚ- Ο με 7,2% (102 ψήφους) και η ΣΥΝ.ΑΡ.Ο.Ε με 8% (113) πήραν από 1 έδρα. Η ΠΟΦΕ-Ε με 101 ψήφους και ποσοστό 7,1% δεν κατάφερε να βγάλει έδρα. Με δεδομένο ότι η ΑΚΙΟΕ για μία ψήφο έχασε τη δεύτερη έδρα, και με δεδομένη την "κόντρα" διαδοχής που ενέσκυψε τελευταίως στη ΔΗΚΙΟ μεταξύ των δύο κορυφαίων υποψηφίων της, πιθανότατα φέτος οι συσχετισμοί, σε πρόσωπα και παρατάξεις να διαφοροποιηθούν εντυπωσιακά…

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΔΗ.ΚΙ.Ο.

* Οι υποψήφιοι της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (ΔΗ.ΚΙ.Ο.) για την τοπική διοίκηση: ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (Λάρισα),ΑΥΓΕΡΟΥ-ΚΟΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ (Τρίκαλα), ΓΙΑΝΝΟΥΣΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (Βόλος), ΚΟΤΣΙΜΠΟΓΕΩΡΓΟΣ ΗΛΙΑΣ (Λάρισα), ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (Βόλος), ΝΑΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Λάρισα), ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΙΩΑΝΝΗΣ (Τρίκαλα), ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑ (Λάρισα), ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (Καρδίτσα) και ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Βόλος).

* Για τη Συνέλευση των Αντιπροσώπων (ΣτΑ): ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Βόλος), ΑΥΓΕΡΟΥ-ΚΟΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ (Τρίκαλα), ΖΙΑΡΑΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Λάρισα), ΝΑΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Λάρισα), ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (Λάρισα), ΤΖΙΑΣΤΟΥΔΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ (Λάρισα), ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (Καρδίτσα) και ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Βόλος)

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ Π.Δ.Σ.Ο.

* Οι υποψήφιοι της Προοδευτικής Δημοκρατικής Συνεργασίας Οικονομολόγων (Π.Δ.Σ.Ο) για την τοπική διοίκηση: ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΜΠΟΥΓΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΝΤΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ, ΠΑΠΑΤΖΙΤΖΕΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΠΙΤΣΙΛΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΤΣΙΜΠΑΝΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ και ΤΣΟΥΛΟΥΦΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ.

* Οι υποψήφιοι της Π.Δ.Σ.Ο. για τη Συνέλευση των Αντιπροσώπων: ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΛΑΡΙΣΑ), ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΤΡΙΚΑΛΑ), ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΛΑΡΙΣΑ), ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΜΑΓΝΗΣΙΑ), ΜΑΛΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΛΑΡΙΣΑ), ΜΠΑΜΠΛΕΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΚΑΡΔΙΤΣΑ), ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΚΑΡΔΙΤΣΑ), ΝΤΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ (ΛΑΡΙΣΑ), ΠΙΤΣΙΛΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΛΑΡΙΣΑ), ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ (ΜΑΓΝΗΣΙΑ), ΠΟΥΜΑΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΜΑΓΝΗΣΙΑ), ΤΖΙΩΡΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΛΑΡΙΣΑ), ΤΡΑΓΑΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (ΤΡΙΚΑΛΑ) και ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (ΚΑΡΔΙΤΣΑ).

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ Α.ΚΙ.Ο.Ε.

*Οι υποψήφιοι της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων (ΑΚΙΟΕ) για τη διοίκηση: ΑΓΟΡΑΣΤΗ ΟΛΥΜΠΙΑ, ΑΚΡΙΒΟΥΛΗ ΖΩΗ, ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΕΥΗ, ΖΗΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΙΣΑΑΚΙΔΗΣ ΧΡΟΝΗΣ, ΜΑΛΑΜΑΚΗΣ ΜΑΚΗΣ, ΜΠΡΟΥΖΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΡΗΣ, ΣΑΛΑΒΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ και ΦΑΤΟΥΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.

*Για τη Συνέλευση των Αντιπροσώπων: ΑΚΡΙΒΟΥΛΗ ΖΩΗ, ΖΗΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΙΣΑΑΚΙΔΗΣ ΧΡΟΝΗΣ, ΚΑΤΣΙΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΜΑΛΑΜΑΚΗΣ ΜΑΚΗΣ, ΜΠΡΟΥΖΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΠΑΛΛΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΡΗΣ, ΣΑΛΑΒΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΦΑΤΟΥΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ και ΜΠΡΟΥΖΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΣΥΝ.ΑΡ.Ο.

* Οι υποψήφιοι της παράταξης για τη διοίκηση : ΑΗΔΟΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΙΑΣΩΝ, ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΚΟΥΤΣΟΚΕΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΛΟΥΛΕ ΗΛΙΑΝΑ, ΣΠΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ και ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ.

* Οι υποψήφιοι για τη Συνέλευση των Αντιπροσώπων: Αποστόλου Στέργιος (Λάρισα), Γελαλής Χρήστος (Λάρισα), Καστρινάκης Μιχαήλ (Βόλος), Κελεσίδης Σταύρος (Λάρισα), Κιουτσοκιόζογλου Άννα (Βόλος), Κουτσοκέρας Αθανάσιος (Λάρισα), Λουλέ Ηλιάνα (Τρίκαλα), Μακατός Βασίλειος (Λάρισα) και Νταής Παναγιώτης (Λάρισα).

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ Δ.Π.Κ.

* Οι υποψήφιοι της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ(ΔΠΚ) για τη διοίκηση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (Καρδίτσα), ΚΑΤΣΙΒΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Τρίκαλα), ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ (Τρίκαλα), ΚΟΛΟΒΟΥ ΕΙΡΗΝΗ (Τρίκαλα), ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Μαγνησία), ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ (Λάρισα), ΡΟΔΙΤΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (Καρδίτσα), ΤΣΙΑΜΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (Τρίκαλα), ΤΣΟΓΚΑΣ ΣΑΒΒΑΣ (Μαγνησία) και ΧΑΪΔΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ (Λάρισα).

* Για τη Συνέλευση των Αντιπροσώπων (ΣτΑ): ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ( Καρδίτσα), ΚΑΤΣΙΒΕΛΟΣ ΓΕΡΓΙΟΣ (Τρίκαλα), ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ (Τρίκαλα), ΚΟΛΟΒΟΥ ΕΙΡΗΝΗ (Τρίκαλα), ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Μαγνησία), ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ (Λάρισα), ΡΟΔΙΤΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (Καρδίτσα) ΤΣΙΑΜΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (Τρίκαλα), ΤΣΟΓΚΑΣ ΣΑΒΒΑΣ (Μαγνησία) και ΧΑΪΔΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ (Λάρισα).

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

* Οι υποψήφιοι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.) για την τοπική διοίκηση: ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (από Καρδίτσα), ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Λάρισα), ΚΙΣΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Λάρισα), ΚΟΥΚΟΥΡΑΒΑ-ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΛΕΝΗ (Τρίκαλα), ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΕΙΡΗΝΗ (Λάρισα), ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Βόλος), ΝΑΤΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Λάρισα, εκπρόσωπος του συνδυασμού), ΡΟΜΠΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ (Τρίκαλα), ΤΡΙΚΑΚΗ ΕΥΔΟΚΙΑ-ΜΑΡΙΑ (Βόλος) και ΧΡΟΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Βόλος).

* Για τη Συνέλευση των Αντιπροσώπων (ΣτΑ): ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Καρδίτσα), ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ (Φάρσαλα), ΓΙΑΓΚΟΥ ΘΩΜΑΣ (Λάρισα), ΓΚΟΤΟΣΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (Βόλος), ΓΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ (Καρδίτσα), ΚΟΥΚΟΥΡΑΒΑ-ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΛΕΝΗ (Τρίκαλα), ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (Βόλος), ΜΑΡΕΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ (Βόλος), ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (Πλατύκαμπος Λάρισας), ΡΟΜΠΑΣ        ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ (Τρίκαλα), ΣΚΟΝΔΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Λάρισα), ΣΚΡΕΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Τρίκαλα), ΣΥΓΓΟΥΝΑ ΜΑΡΙΑ (Ελασσόνα), ΤΡΙΚΑΚΗ ΕΥΔΟΚΙΑ-ΜΑΡΙΑ( Βόλος).

Του Γιώργου Νούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass