Η ΔΗΚΙΟ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΔΡΑ * ΕΚΤΟΣ ΔΣ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ

Γαλάζια νίκη στους οικονομολόγους

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2016 15:40

Την παράταξη της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων (ΔΗ.ΚΙ.Ο.), που πρόσκειται στη Ν.Δ., ανέδειξε πρώτη δύναμη η χθεσινή εκλογική αναμέτρηση στο Οικονομικό Επιμελητήριο Θεσσαλίας.

Η επικράτηση του συνδυασμού που απηχεί τη δυναμική που έχει σήμερα το κόμμα σε πολιτικό επίπεδο ήταν σαρωτική, καθώς και το εκλογικό της ποσοστό αύξησε, καταφέρνοντας να συσπειρώσει μεγάλο αριθμό μελών της και τις τρεις από τις επτά έδρες του νέου διοικητικού συμβουλίου εξασφάλισε, έναντι δύο που κατείχε, δρομολογώντας σημαντικές ανακατατάξεις σε ρόλους και πρόσωπα.

Αυξημένα εκλογικά ποσοστά είχε και η Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων (η πρώην ΠΑΣΚΟ που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ) χωρίς ωστόσο η δυναμική της να μετουσιωθεί και σε αριθμό εδρών. Δύο είχε και με δύο θα παραμείνει στο νέο διοικητικό συμβούλιο. Κερδισμένη και η Π.Ο.Φ.Ε.Ε., η παράταξη των Οικονομολόγων Φοροτεχνικών Εργαζομένων-Επαγγελματιών που κατάφεραν, αυτή τη φορά, να μπουν στη διοίκηση του επιστημονικού φορέα παίρνοντας τη μία έδρα. Την έδρα της κράτησε και η Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων (ΑΚΙΟΕ) αν και φέτος κοιτούσε ψηλότερα μιας και τη δεύτερη έδρα στις προηγούμενες εκλογές την έχασε κυριολεκτικά στο νήμα, για μία ψήφο. Μεγάλες χαμένες βεβαίως της εκλογικής αναμέτρησης, που είχε μεγαλύτερη συμμετοχή συγκριτικά με το 2013, σε μια εποχή μάλιστα που τα άτομα απομακρύνονται από τις συλλογικές και συνδικαλιστικές διαδικασίες, ήταν οι παρατάξεις της Συνεργασίας Αριστερών Οικονομολόγων (ΣΥΝ.ΑΡ.Ο.) που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης (Δ.Π.Κ.) που πρόσκειται στο ΚΚΕ, οι οποίες έχασαν την έδρα που είχε η καθεμιά τους στη διοίκηση. Εν ολίγοις οι δύο αυτές παρατάξεις θα μείνουν για την επόμενη τριετία χωρίς εκπροσώπηση στο νέο διοικητικό συμβούλιο του 7ου ΠΤ του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το οποίο θα είναι ανανεωμένο με τρία νέα πρόσωπα.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, καθώς η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων και των σταυρών προτίμησης των υποψηφίων, τόσο για την τοπική διοίκηση όσο και για τη Συνέλευση των Αντιπροσώπων, στις τέσσερις θεσσαλικές πόλεις συνεχίζεται η ΔΗΚΙΟ εξασφαλίζει ένα ποσοστό πάνω από 35% στέλνοντας στη νέα διοίκηση κατά σειρά προτίμησης τους Γιώργο Χρηστάκη (από τον Βόλο), τον Ηλία Κοτσιμπογεώργο (Λάρισα) και Ευάγγελο Αναγνωστόπουλο (Λάρισα), από την Π.Δ.Σ.Ο. οι Αιμίλιος Νταγιάννης (Λάρισα) και Βασίλειος Πιτσίλκας (Λάρισα) δεν φαίνεται να χάνουν τις έδρες τους, ενώ ο Λαρισαίος Χρόνης Ισαακίδης από την ΑΚΙΟΕ και Λαρισίος επίσης Νικόλαος Κίσσας από την ΠΟΦΕΕ θα συνθέτουν το νέο προεδρείο του επιστημονικού φορέα στη Θεσσαλία.

Τα τελικά αποτελέσματα, σε ποσοστά και σταυρούς θα διαμορφωθούν σήμερα, ενώ εικόνα για τη Συνέλευση των Αντιπροσώπων, και εκεί προηγείται η παράταξη ΔΗΚΙΟ θα έχουμε μετά από μια –δυο μέρες.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass