ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΓΑ

Πληρώνονται από σήμερα συντάξεις και επιδόματα

* Την Παρασκευή τα αντισταθμιστικά του ΕΚΑΣ

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2016 13:40

Από σήμερα έως και την ερχόμενη Παρασκευή ξεκινούν οι πληρωμές συντάξεων και επιδομάτων σε χιλιάδες δικαιούχους.

Ειδικότερα σήμερα θα ενεργοποιηθεί, για 18η φορά, η κάρτα αλληλεγγύης σε 120.097 δικαιούχους του προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης».

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την οικονομική ενίσχυση που δίδεται, μέσω της κάρτας και αποτελεί την επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι παραπάνω δικαιούχοι και η οποία ανέρχεται στο ποσό των 70–220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει. Επίσης σήμερα θα γίνει η 16η καταβολή του επιδόματος ενοικίου στους δικαιούχους του προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης», των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί. Το ποσό των 2,1 εκ. ευρώ πιστώνεται στους λογαριασμούς 17.411 ιδιοκτητών ακινήτων. Σημειώνεται ότι η καταβολή του επιδόματος ενοικίου εξαρτάται από την ορθή καταχώρηση, με ευθύνη των δικαιούχων, των στοιχείων για τα μισθωτήρια και τους ιδιοκτήτες των μισθωμένων κατοικιών.

Αύριο Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016, θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα Δ’ τριμήνου 2016 (ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών) στους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση Α21, μέσω του περιβάλλοντος taxisnet, μέχρι και 30-11-2016 και πληρούν τις προϋποθέσεις, σύμφωνα με τους ηλεκτρονικούς ελέγχους, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΓΑ. Την ίδια ημερομηνία, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των εκκρεμών αιτήσεων (A21) του έτους 2016, καθώς και των προηγούμενων ετών για τις οποίες προσκομίσθηκαν δικαιολογητικά τουλάχιστον, μέχρι την αρχή του τρίτου δεκαημέρου Σεπτεμβρίου 2016 και από τον έλεγχό τους προέκυψε ότι είναι πλήρη.

Επίσης την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» για τον Δεκέμβριο. Η πληρωμή αφορά σε 48.319 δικαιούχους του προγράμματος και θα γίνει με τη συνήθη πίστωση στους λογαριασμούς τους και στις προπληρωμένες κάρτες αγορών.

Επιπλέον, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, θα γίνει η πίστωση στους λογαριασμούς των 79.832 δικαιούχων των αντισταθμιστικών μέτρων ΕΚΑΣ για το Δεκέμβριο 2016. Η απόφαση αφορά, όσους απώλεσαν παροχή άνω των 115 ευρώ και θα γίνει με πίστωση του ποσού που αναλογεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Επίσης από σήμερα ξεκινά και η χορήγηση των συντάξεων Ιανουαρίου στους δικαιούχους, οι οποίες θα καταβληθούν στις εξής ημερομηνίες.

* Οι συντάξεις του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ θα καταβληθούν σήμερα Τρίτη 20 Δεκεμβρίου. Στις πληρωμές των συντάξεων του ΟΓΑ θα περιλαμβάνεται και η καταβολή του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων.

* Στους συνταξιούχους ΕΦΚΑ που προέρχονται από τους λοιπούς φορείς (ΙΚΑ, ΝΑΤ) και το Δημόσιο οι συντάξεις θα καταβληθούν την Πέμπτη στις 22 Δεκεμβρίου.

* Οι επικουρικές συντάξεις (ΕΤΕΑ) θα καταβληθούν την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου. Επίσης την ίδια ημέρα θα καταβληθούν και τα μερίσματα του ΜΤΠΥ για τους μήνες Οκτώβριο - Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass