"ΣΠΑΝΕ" ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ

Υπό κατάργηση η αργία της 2ας Ιανουαρίου στα εμπορικά

* Πρωί/απόγευμα και σήμερα η αγορά

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2016 13:02

Νέο μέτωπο αντιπαράθεσης, για την αργία της 2ας Ιανουαρίου, ανοίγει μεταξύ εμποροϋπαλλήλων και μεγάλων εμπορικών αλυσίδων. Η συγκεκριμένη ημέρα θεωρείται κατ΄ έθιμο αργία και πάντα τα εμπορικά καταστήματα της χώρας όπως και της Λάρισας δεμ λειτουργούσαν, δίνοντας μια επιπλέον μέρα ανάπαυσης στο προσωπικό τους, λόγω της υπερεργασίας την περίοδο των εορτών.

Φέτος, όμως μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και πολυεθνικοί όμιλοι, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Λάρισα σχεδιάζουν να ανοίξουν τα καταστήματά τους, προκαλώντας νέα απορρύθμιση στη λειτουργία της αγοράς. Και αυτό γιατί, αν και ο εμπορικός σύλλογος Λάρισας έχει προαναγγέλλει πως τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017 τα καταστήματα των μελών του θα είναι κλειστά, ωστόσο αν ανοίξουν οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, θα ακολουθήσουν και κάποιες τοπικές.

Ενόψει αυτής της κατάστασης που πάει να διαμορφωθεί, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) κάνοντας λόγο για γενικευμένη επίθεση κατά των αργιών των εμποροϋπαλλήλων διεμήνυσε ότι θα βρίσκεται έξω από κάθε μαγαζί που θα επιχειρήσει να ανοίξει. Καλώντας επίσης την κυβέρνηση και τη νέα υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου να πάρουν θέση επί του θέματος, τόνισε πως πίσω από αυτή την κίνηση η οποία έρχεται μετά την απελευθέρωση των Κυριακών, βρίσκονται οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και οι πολυεθνικοί όμιλοι. Για το "ξήλωμα" της αργίας στις 2 Γενάρη όπως αναφέρεται οι εργοδότες επικαλούνται συγκεκριμένη εγκύκλιο του 2015 από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας που τους δίνει αυτό το δικαίωμα". Τέλος, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι καθημερινά δέχεται καταγγελίες από εργαζόμενους για εργοδότες εμπορικών επιχειρήσεων ή επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών, οι οποίοι εκβιάζουν τους εργαζόμενους είτε να εργαστούν ημέρες αργιών, όπως στις 26 Δεκέμβρη ή στις 6 Γενάρη (Θεοφάνεια), είτε να χρεωθούν υποχρεωτικά να πάρουν ρεπό ή κανονική άδεια.

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ

Στο μεταξύ πρωί και απόγευμα θα λειτουργούν και σήμερα τα εμπορικά καταστήματα στο ν. Λάρισας. Συγκεκριμένα στη Λάρισα, σύμφωνα πάντα με το εορταστικό ωράριο που έχουν προτείνει οι σύλλογοι, τα εμπορικά θα είναι ανοικτά από τις 9 π.μ. - 2 μ.μ. και το απόγευμα 5 μ.μ. – 9 μ.μ. , στην Αγιά από 8.30 π.μ. – 2 μ.μ. και 5 μ.μ. – 8.30 μ.μ., στην Ελασσόνα 9 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. – 9 μ.μ. στα Φάρσαλα 8 π.μ. – 2 μ.μ. και 5 μ.μ. – 9 μ.μ. και στον Τύρναβο 8.30 μ.μ. -2 μ.μ. και 5 μ.μ. - 9 μ.μ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass