ΕΝΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠ. ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 1.000 € ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

"Παράνομο το «κούρεμα» δικαιούχων στα ΣΜ Λάρισα"

* Αδιανόητη η απόφαση δύο χρόνια μετά την πτώχευση της εταιρίας να μην το δικαιούνται όλοι …

Δημοσίευση: 31 Δεκ 2016 14:10
Από την τελευταία συνέλευση του σωματείου για τις εξελίξεις που δρομολογήθηκαν Από την τελευταία συνέλευση του σωματείου για τις εξελίξεις που δρομολογήθηκαν

Ένσταση στο Υπ. Εργασίας και τον ΟΑΕΔ κατά της τελευταίας υπουργικής απόφασης που "κουρεύει" τους δικαιούχους του εφάπαξ επιδόματος των 1.000 ευρώ έκανε ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων ν. Λάρισας.

Θυμίζουμε πως η νέα απόφαση που υπεγράφη από τους υπουργούς και αναπληρωτές υπουργούς Π. Σκουρλέτη, Ο. Αντωνοπούλου και Γ. Χουλιαράκη και η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 16/12 ακυρώνει προγενέστερη υπουργική απόφαση που είχε εκδοθεί στα τέλη Οκτωβρίου και προβλέπει πως μόνον όσοι πρώην εργαζόμενοι της επιχείρησης Σούπερ Μάρκετ Λάρισα ΑΒΕΕ, παραμένουν άνεργοι, θα λάβουν τελικά την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση των 1.000 ευρώ.

Η αρχική υπουργική απόφαση (48725/903/ 24.10.2016) του Οκτωβρίου ανέφερε πως την ενίσχυση θα την λάμβαναν από τον ΟΑΕΔ, εκτός από τους ανέργους της εν λόγω επιχείρησης και κάθε μισθωτός της που μέχρι τη δημοσίευση της απόφασης είχε ασκήσει το δικαίωμα της επίσχεσης. Σε εκείνη την απόφαση αναφερόταν επίσης πως δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης που δεν είχαν συμπεριληφθεί στον κατάλογο δικαιούνταν να υποβάλουν σχετική αίτηση θεραπείας στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ.

Λόγω της εξέλιξης αυτής το επίδομα, που ήδη άρχισε να πιστώνεται στους λογαριασμούς των πρώην εργαζομένων της επιχείρησης, το δικαιούνται μόνο 272 άτομα, που μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου τηρούσαν ενεργή την κάρτα ανεργίας στον ΟΑΕΔ.

Βέβαια όλα αυτά τα απίστευτα γίνονται μόνο για τους πρώην εργαζόμενους της επιχείρησης καθώς είχαν την ατυχία η απόφαση για την 'έκτακτη ενίσχυση να βγει δύο χρόνια μετά την πτώχευση της επιχείρησης και είναι λογικό οι περισσότεροι εξ αυτών στο διάστημα αυτό να βρουν δουλειά και να εργάζονται. Σε άλλες περιπτώσεις όμως, επιχειρήσεων δηλαδή που έβαλαν "λουκέτο", όπως της Ηλεκτρονικής Αθηνών, της "Πυρσός ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΥ" το επίδομα δόθηκε αμέσως.

Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση του τοπικού συλλόγου ενημέρωσε τους πρώην εργαζομένους των "ΣΜ ΛΑΡΙΣΑ", ότι προχώρησε σε ένσταση προκειμένου να το πάρουν όλοι και όχι επιλεκτικά κάποιοι…

"Και επειδή, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου, η απάντηση που δίνεται σε όλους τους τόνους από το Υπουργείο Εργασίας είναι «μη μας ζητάτε να παρανομήσουμε», να γίνει ξεκάθαρο, ότι δεν ζητάμε να παρανομήσουν. Ζητάμε να νομοθετήσουν για να μην παρανομήσουν. Και καλό είναι να μην επικαλούνται τους νόμους. «Στο σπίτι του κρεμασμένου να μην μιλάμε για σχοινί». Γιατί με βάση ποιον νόμο οι πρώην εργαζόμενοι ήταν και είναι 15 μήνες απλήρωτοι; Με βάση ποιον νόμο και ποια λογική δεν πήραν αποζημίωση; Με βάση ποιον νόμο και ποια λογική έγινε διακοπή ύδρευσης και ηλεκτροδότησης στους απολυμένους και απλήρωτους των ΣΜ ΛΑΡΙΣΑ;".

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass