ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ Β' ΕΞΑΜΗΝΟΥ

Μαζεμένοι λογαριασμοί για επαγγελματίες και αγρότες

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2017 9:40

Μπροστά σε έναν επιπλέον πονοκέφαλο βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι –κυρίως δικηγόροι– αλλά και αγρότες, για τους οποίους αλλάζει άρδην το τοπίο στις εισφορές.

Και αυτό, γιατί, βάσει του παλαιού, κατακερματισμένου συστήματος, κατέβαλαν με διαφορετική περιοδικότητα τις εισφορές τους. Σύμφωνα με το νέο σύστημα, εντός του Φεβρουαρίου οι ελεύθεροι επαγγελματίες του ΟΑΕΕ θα κληθούν να καταβάλλουν εισφορές 3 μηνών (Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2016 με το παλαιό σύστημα και Ιανουαρίου 2017 με το νέο). Τα πράγματα δυσκολεύουν για τους δικηγόρους, που εντός του 2017 πρέπει να πληρώσουν εισφορές και για όλο το 2016, ενώ οι αγρότες πρέπει να πληρώσουν και το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Υπό τον φόβο κατάρρευσης των εσόδων στους αυτοαπασχολουμένους, λέγεται πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα για να μην εφαρμοστεί κανένας διωκτικός μηχανισμός εις βάρος τους ενώ υπάρχει σκέψη για παράτασης της ημερομηνίας λήξης πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών Β' εξαμήνου

Το θέμα της παράτασης των ειδοποιητηρίων των ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών Β' εξαμήνου 2016 αποφάσισε να επαναφέρει με θετική εισήγηση το διοικητικό συμβούλιο του ΕΤΑΑ. Με την ίδια απόφαση του ΔΣ, τονίζεται η ανάγκη να ληφθούν μέτρα ανακούφισης για το πάγωμα των οφειλών, μέχρι τέλους του 2016, με την ταυτόχρονη εξασφάλιση ασφαλιστικής ενημερότητας, εφόσον εξυπηρετούνται οι νέες τρέχουσες εισφορές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass