ΔΥΟ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

Στο ΕΣΠΑ και οι επιχειρήσεις franchising

Δημοσίευση: 06 Ιαν 2017 12:30

Δύο χρηματοδοτικά προγράμματα μέσω των οποίων θα ενισχυθούν τομείς που έως σήμερα ήταν αποκλεισμένοι από το ΕΣΠΑ, πρόκειται να προκηρυχθούν έως το τέλος Μαρτίου.

Το συνολικό ποσό (δημόσια δαπάνη) που θα διατεθεί έχει προϋπολογισθεί στα 75 εκ. ευρώ και δικαιούχες θα είναι οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο, την εστίαση, την εκπαίδευση και τις επιχειρήσεις franchising. Η ένταξη των παραπάνω δραστηριοτήτων στα χρηματοδοτικά προγράμματα, αποτελούσε πάγιο αίτημα της αγοράς, κάτι που τελικώς έγινε αποδεκτό από το υπουργείο Οικονομίας.

Η πρώτη δράση, προϋπολογισμού 50 εκ. προβλέπει την παροχή οικονομικών κινήτρων για την αναβάθμιση υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του τομέα υπηρεσιών και συγκεκριμένα του λιανικού εμπορίου, της εστίασης και της ιδιωτικής εκπαίδευσης (παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία).Η χρηματοδότηση των επενδυτικών σχεδίων καλύπτει το 40% των επιλέξιμων δαπανών και προσαυξάνεται κατά 10%, φτάνοντας στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού. Η διάρκεια υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων θα οριστεί στους 18 - 24 μήνες.

Εξάλλου εντός του 1ου τριμήνου του 2017 προγραμματίζεται να προκηρυχθεί και η δράση που αφορά στην αναβάθμιση υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που είναι ενταγμένες σε δίκτυα franchise. Η χρηματοδότηση των επενδυτικών σχεδίων θα καλύπτει το 40% των επιλέξιμων δαπανών και προσαυξάνεται κατά 10%, φτάνοντας στο 50% στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού. Η διάρκεια υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων, θα οριστεί στους 18 - 24 μήνες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass