Παράταση για τις φορολογικές υποχρεώσεις ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2017 17:52

Για τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις των Θεσσαλικών επιχειρήσεων και των λογιστών τους, που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία, η πρώτη παρέμβαση της νέας διοίκησης του περιφερειακού τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Η διοίκηση με επιστολή της στην ηγεσία του υπ. Οικονομίας ζητά 15νθήμερη παράταση στην πληρωμή των υποχρεώσεών τους. "Τα έντονα καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών δημιούργησαν οξύτατα προβλήματα σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, με αποτέλεσμα η οικονομική δραστηριότητα να περιοριστεί στο ελάχιστο, τονίζεται στην επιστολή. Πολλές επιχειρήσεις για τέσσερις και πλέον ημέρες δεν λειτούργησαν και χρειάστηκε πάνω από μία εβδομάδα για την ομαλοποίηση της κατάστασης. Η θεομηνία έπληξε το σύνολο των επιχειρήσεων(εμπορικές, εργοστάσια, γεωργικές κ.α.) αλλά πιο πολύ αυτές που λειτουργούν εκτός του αστικού ιστού. Μεγάλο επίσης ήταν το πρόβλημα της επικοινωνίας των επιχειρήσεων με τους λογιστές και τα λογιστικά γραφεία, για την διεκπεραίωση των τρεχουσών φορολογικών υποχρεώσεων, την ενημέρωση των βιβλίων για την έκδοση του ΦΠΑ του τελευταίου τριμήνου και για την συμφωνία κλεισίματος του έτους.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο τέλος Ιανουαρίου οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων είναι πάρα πολλές. Τελευταία δόση ΕΝΦΙΑ, καταβολή 6ου διμήνου ΟΑΕΕ, εργοδοτικές εισφορές ΙΚΑ, δόσεις ρυθμίσεων σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία και καταβολή ΦΠΑ 4ου τριμήνου 2016, Όσο μεγάλες προσπάθειες και να καταβάλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι αδύνατο να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Με δεδομένο ότι η αγορά δεν κινήθηκε ζητάμε να δοθεί μια παράταση 15 ημερών στην έκδοση και καταβολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων του Ιανουαρίου, προκειμένου να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σ’ αυτές, κάτι που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις και τους συναδέλφους Λογιστές Φοροτεχνικούς και δεν έχει κανένα δημοσιονομικό κόστος για το Δημόσιο".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass