ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΚΕΠ ΚΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ - "ΕΠΕΣΕ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΦΟΡΤΩΣΗ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Χαμός με το Κοινωνικό Εισόδημα στη Λάρισα

* Σταδιακά και ανάλογα με τον ΑΦΜ θα προσέρχονται για την υποβολή αιτήσεων στα ΚΕΠ- Τί πρέπει να έχουν μαζί τους οι υπόχρεοι

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2017 15:09
Η προσέλευση των δικαιούχων στα ΚΕΠ του Δήμου Λαρισαίων αναλώθηκε κυρίως για ενημέρωση και την απόκτηση των εντύπων Η προσέλευση των δικαιούχων στα ΚΕΠ του Δήμου Λαρισαίων αναλώθηκε κυρίως για ενημέρωση και την απόκτηση των εντύπων

Με τον αναμενόμενο συνωστισμό, λόγω της αθρόας συμμετοχής του κόσμου και με τεχνικά προβλήματα, λόγω της μαζικής επίσκεψης που δέχτηκε η ηλεκτρονική εφαρμογή, ξεκίνησε από χθες και στη Λάρισα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την ένταξη στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Αν και η προσέλευση στα ΚΕΠ για την υποβολή της σχετικής αίτησης πραγματοποιείται με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του δικαιούχου του ΚΕΑ, με σκοπό να αποφευχθεί η ταλαιπωρία που θα προκληθεί από ενδεχόμενη προσέλευση μεγάλου αριθμού υπόχρεων, ωστόσο τα προβλήματα δεν έλειψαν καθώς το μηχανογραφικό τους σύστημα "έπεσε" και η εφαρμογή που δημιουργήθηκε λειτουργούσε μετ΄ εμποδίων. Πάντως όπως ανακοίνωσε το υπ. Εργασίας, από τα μεσάνυχτα έως και τις 4.30 μ.μ., επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα 265.000 πολίτες, εκ των οποίων 23.689 συμπλήρωσαν τα στοιχεία τους και υπέβαλαν αιτήσεις. Στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι ενδιαφερόμενοι επέλεξαν να υποβάλουν τις αιτήσεις οι ίδιοι. Συγκεκριμένα, 22.208 πολίτες υπέβαλαν μόνοι τους την αίτηση, 936 μέσω ΚΕΠ και 545 μέσω δήμων. Σημειώνοντας πρωτίστως ότι το ποσό εισοδηματικής ενίσχυσης που θα καταβληθεί το Μάρτιο, θα είναι το ίδιο, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας υποβολής αίτησης έως και τις 28 Φεβρουαρίου, υπενθυμίζουμε πως οι αιτήσεις υποβάλλονται σε όλα τα ΚΕΠ, στις υπηρεσίες πρόνοιας των Δήμων του ν. Λάρισας και απευθείας ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας keaprogram.gr

Χθες πρώτη ημέρα εκκίνησης της διαδικασίας οι περισσότεροι που επισκέφθηκαν τα ΚΕΠ και τους δήμους, ήταν κυρίως για να

ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά και να λάβουν τα έντυπα για τα κριτήρια και τις προθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα. Προς

ενημέρωση, πέραν των ΚΕΠ, για παροχή πληροφόρηση και υποβολή αιτήσεων είναι οι κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων, που ειδικά για το δήμο Λαρισαίων είναι η διεύθυνση πρόνοιας (Οικονόμου Εξ Οικονόμου 8Α 3ος όροφος) ή το κέντρο στήριξης ΡΟΜΑ και Ευπαθών Ομάδων Ν. Σμύρνης (Αρχιμήδους 12).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΚΕΠ

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων ειδικά για τα ΚΕΠ έχει οριστεί ένα πρόγραμμα προσέλευσης βάσει του τελευταίου ψηφίου του ΑΦΜ. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Χθες υπέβαλαν αίτηση τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1 και 2. Σήμερα Πέμπτη 2/2 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 3 και 4 και αύριο Παρασκευή 3/2 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 5 και 6. Το Σάββατο 4/2 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1, 2, 3. Τη Δευτέρα 6/2 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 7 και  8, την Τρίτη 7/2 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 9 και 0, την Τετάρτη 8/2 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1 και 2, την Πέμπτη 9/2 τα ΑΦΜ που  λήγουν σε 3 και 4, την Παρασκευή 10/2 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 5 και 6, το Σάββατο 11/2 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 4,5,6. Τη  Δευτέρα 13/2 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 7 και 8, την Τρίτη 14/2 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 9 και 0, την Τετάρτη 15/2 τα ΑΦΜ που  λήγουν σε 1 και 2, την Πέμπτη 16/2 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 3 και 4 και την Παρασκευή 17/2 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 5 και 6. Το  Σάββατο 18/2 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 7,8,9 και 0. Τη Δευτέρα 20/2 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 7 και 8, την Τρίτη 21/2 τα ΑΦΜ που  λήγουν σε 9 και 0, την Τετάρτη 22/2 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1 και 2, την Πέμπτη 23/2 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 3 και 4, την  Παρασκευή 24/2 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 5 και 6. Το Σάββατο 25/2, τη Δευτέρα 27/2 και την Τρίτη 28/2 εξυπηρετούνται όλα τα  ΑΦΜ.

ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται οι δικαιούχοι για να υποβληθεί η αίτηση στα ΚΕΠ (αλλά και στους δήμους δεν διαφοροποιούνται) είναι τα εξής:

* Ταυτότητα, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ (όλων των επωφελούμενων), email, αριθμό κινητού τηλέφωνου

* Το έντυπο συναίνεσης (δίνεται στα ΚΕΠ) θεωρημένο με το γνήσιο της υπογραφής των ενηλίκων μελών του νοικοκυριού πλην  του αιτούντος (συμπεριλαμβάνονται φοιτητές έως 25 ετών που διαμένουν αλλού)

* Λογαριασμός ΔΕΗ (για τον αριθμό παροχής), βιβλιάριο τραπέζης (iban) με δικαιούχο ή συνδικαλίσου τον αιτούντα

* Οι άνεργοι να έχουν αποδεικτικό ανανέωσης κάρτα ανεργίας (Αρ. Μητρώου ΟΑΕΔ)

* Προς επιβεβαίωση των στοιχείων που εμφανίζονται στο σύστημα, μπορείτε να έχετε μαζί σας το περσινό Ε1 και το εκκαθαριστικό της φορολογίας εισοδήματος Πάντως για να μη ταλαιπωρούνται οι πολίτες, καλό είναι να γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι είναι δικαιούχοι γιατί το πρόγραμμα δεν αφορά όλους αλλά κυρίως όσοι ζουν σε συνθήκες φτώχιας. Τα ποσά που εγγυάται το ΚΕΑ για κάθε νοικοκυριό, ανάλογα με τον αριθμό και την ηλικία των μελών του ξεκινούν από τα 200 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό και προσαυξάνονται κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του καθώς και κατά 50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος. Στη μονογονεϊκή οικογένεια για τις  ανάγκες υπολογισμού του εγγυημένου ποσού, το μεγαλύτερο σε ηλικία ανήλικο μέλος λογίζεται ως ενήλικας. Ως ενήλικας λογίζεται και κάθε απροστάτευτο τέκνο οικογένειας.

Για να είναι κάποιος δικαιούχος του ΚΕΑ, θα πρέπει το εισόδημά του κατά τους τελευταίους 6 μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης να μην υπερβαίνει το εξαπλάσιο του εγγυημένου ποσού για κάθε τύπο νοικοκυριού. Το ΚΕΑ συνδυάζει την εισοδηματική ενίσχυση με συμπληρωματικές κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές και αγαθά όπως για παράδειγμα δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφαλίστων για τον δικαιούχο και τα μέλη της οικογένειάς του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass