ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ

Εξοντωτικές οι προμήθειες για τη χρήση των POS

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2017 8:30

Τη μείωση των χρεώσεων που επιβάλουν οι τράπεζες στους χρήστες των υπηρεσιών POS έθεσε αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, στη διοίκηση της Εθνικής και τη Αττικής Τράπεζα.
Κατά τη συνάντηση, η αντιπροσωπεία του ΕΕΑ έθεσε το θέμα των υπερχρεώσεων προμηθειών των συναλλασσομένων επαγγελματιών με την Τράπεζα μέσω POS και των υπερβολικών επιτοκίων για συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών.  


Όπως επισημάνθηκε στα στελέχη των τραπεζών τους τελευταίους μήνες οι διαμαρτυρίες των επαγγελματιών αναφορικά με τις χρεώσεις που επιβάλλονται στους χρήστες των υπηρεσιών POS, έχουν πληθύνει. Πρόσφατα πραγματοποιήσαμε διαδικτυακή έρευνα και τα συμπεράσματά της φαίνεται να επιβεβαιώνουν πλήρως τις διαμαρτυρίες. Σημαντικά υψηλές χρεώσεις, όπου σε ορισμένες περιπτώσεις καθίστανται εξοντωτικές για τις επιχειρήσεις, (βλ. πρατήρια καυσίμων και περίπτερα, όπου οι φόροι αποτελούν σημαντικό μέρος της αξίας των πωλήσεών τους). Λαμβάνοντας υπόψη ότι από τις 9/12/2015 καθίσταται υποχρεωτικός ο Κανονισμός (ΕΕ) 2015/751 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2015 σχετικά με τις διατραπεζικές προμήθειες για πράξεις πληρωμών με κάρτες, που ορίζει ως μέγιστη χρέωση για τις διατραπεζικές συναλλαγές με τις πιστωτικές και τις χρεωστικές κάρτες ποσοστό 0,3% και 0,2% αντίστοιχα, εμφανίζονται ως υπερβολικές κάθε είδους χρεώσεις που ξεπερνάνε κατά πολύ αυτές τις τιμές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass