ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ - ΕΞΩΘΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε φορολογικό και ασφαλιστικό κλοιό ο τουρισμός

* Αγκάθι" για την υγιή επιχειρηματικότητα η ενοικίαση σπιτιών σε τουρίστες μέσω διαδικτύου

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2017 15:39
Από τη χθεσινή συνέλευση της Ομοσπονδίας τουριστικών καταλυμάτων Λάρισας παρουσία του προέδρου της ΣΕΤΚΕ  Από τη χθεσινή συνέλευση της Ομοσπονδίας τουριστικών καταλυμάτων Λάρισας παρουσία του προέδρου της ΣΕΤΚΕ

Στις παρενέργειες της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και στις στρεβλώσεις της υπερφορολόγησης , που οδηγούν τις μικρές επιχειρήσεις του τουρισμού στα όρια της επιβίωσης επικεντρώθηκε η γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας και του συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Λάρισας.

Στη συνέλευση που διεξήχθη χθες το απόγευμα στο Επιμελητήριο, παρουσία του προέδρου της Συνομοσπονδίας Παναγιώτη Τοκούζη,  συζητήθηκαν όλα τα μείζονα θέματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες του κλάδου των μικρών τουριστικών καταλυμάτων στο δυσμενές σημερινό, επιχειρηματικό περιβάλλον, η κατηγοριοποίηση των καταλυμάτων, η χορήγηση των αδειών λειτουργίας και εκφράστηκε η έντονη δυσαρέσκεια για τις εξοντωτικές φορολογικές αλλά και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις που δυστυχώς θα εξωθήσουν κάποιους στην παραοικονομία. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη συμβολή των μικρών τουριστικών καταλυμάτων στην περιφερειακή οικονομία, αλλά και στην ανάγκη ένταξης των επιχειρήσεων του κλάδου στα αναπτυξιακά προγράμματα ενώ ο κ. Τοκούζης επισήμανε πως στόχος της νέας διοίκησης της ΣΕΤΚΕ είναι ο φορέας να αποκτήσει έναν πιο εξωστρεφή χαρακτήρα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Ευσταθίου, ενημέρωσε τα μέλη για την κάρτα μέλους και τις δυνατότητες που προσφέρει, αναφέρθηκε στην επιτυχή προβολή της περιοχής στις τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού, δεσμεύτηκε πως και φέτος οι συμμετοχές σε εκθέσεις, ιδιαίτερα σε Γερμανία και Τσεχία,  θα διευρυνθούν ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για την πρακτική της ενοικίασης σπιτιών μέσω του διαδικτύου (airbnb). Όπως τόνισε ο κ. Ευσταθίου η νεοσύστατη εμπορική δραστηριότητα της μίσθωσης κατοικίας από ιδιώτη σε ιδιώτη μέσω διαδικτύου στη χώρα μας, αποτελεί κακός οιωνός, "αγκάθι" στην υγιή επιχειρηματικότητα, αφήνει παράθυρα "γκρίζων" συναλλαγών και αν δεν μπει τάξη στο άναρχο καθεστώς, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα … Διευκρίνισε πάντως πως σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς επιτρέπεται μόνο για δύο ακίνητα ανά ΑΦΜ, μόνο για τη διάρκεια 90 ημερών και το λιγότερο για μία εβδομάδα…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass