ΚΟΡΚΙΔΗΣ: ΑΝΑΓΚΗ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΧΡΕΩΣΕΩΝ

Το κόστος των POS τροχοπέδη στην αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2017 11:25

Την ανάγκη μείωση των τραπεζικών χρεώσεων και προμηθειών, που αφορούν στις ηλεκτρονικές συναλλαγές επαναλαμβάνει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης, με αφορμή επισημάνσεις του επιμελητηρίου προς τις επιχειρήσεις-μέλη του σχετικά με την πρόσφατη εγκύκλιο της γενικής γραμματείας Εμπορίου που αφορά στις ηλεκτρονικές πληρωμές.

Ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Β. Κορκίδης, δήλωσε σχετικά: "…οι τελευταίες εξελίξεις δικαιώνουν την εκτίμηση πως, αφενός η δυναμική του "πλαστικού χρήματος" είναι πολλαπλάσια, αφετέρου μία συγκροτημένη κυβερνητική πολιτική για τη διάδοση των ηλεκτρονικών συναλλαγών θα μπορούσε να μειώσει εν μέρει το υφεσιακό αποτέλεσμα των δυσβάσταχτων φορολογικών επιβαρύνσεων, καθώς μία ετήσια αύξηση των ηλεκτρονικών πληρωμών της τάξης του 10%, προσθέτει περίπου 0,2%, κατά μέσο όρο, στον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης του Α.Ε.Π.

Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε επανειλημμένως εκφράσει το αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας για "χαλάρωση" των τραπεζικών χρεώσεων και προμηθειών, που αφορούν στις σχετικές συναλλαγές μας. Ομολογουμένως, οι χρεώσεις από τις τράπεζες είναι υπερβολικές, συνεχώς πληθαίνουν και πολλές φορές το κόστος της χρέωσης αποτελεί τροχοπέδη για τη μαζικοποίηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Ακόμη, εφιστώ την προσοχή στους συναδέλφους μου, να επιλέγουν παρόχους πληρωμών και μηχανημάτων POS από την ελληνική αγορά και να μην πιστεύουν τους καλοθελητές και τους επιτηδείους που τους δελεάζουν να απευθυνθούν σε ξένες Τράπεζες για εκκαθάριση των ηλεκτρονικών συναλλαγών τους εκτός της χώρας, καθώς οι πρακτικές αυτές παρακάμπτουν τα "capital controls" και άρα είναι παράνομες, φέρνοντας τις επιχειρήσεις αντιμέτωπες με εξοντωτικά πρόστιμα.

Τέλος, υπενθυμίζω ότι η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας έχουν αναπτύξει την καινοτόμο δράση, με τίτλο "Feel Safe" στο e-commerce, με στόχο την προφύλαξη του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της χώρας, αλλά και των καταναλωτών από φαινόμενα διαδικτυακής απάτης. Πρόκειται για μία εφαρμογή, που εύκολα μπορεί ο καθένας να έχει στο κινητό του τηλέφωνο ή στο tablet…".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass