ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ "ΟΛ.ΚΙΣ" ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ ΟΚΤΩ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Νέα βήματα για την τουριστική προβολή της Λάρισας

Δημοσίευση: 25 Μαρ 2017 7:38

Το ΔΙΚΤΥΟ τουριστικών επιχειρήσεων περιοχής Ολύμπου - Κισσάβου (ΟΛ.ΚΙΣ.) στο πλαίσιο των ολοκληρωμένων δράσεων για την τουριστική οργάνωση και προβολή της ευρύτερης περιοχής του νομού, υποδέχτηκε στη Λάρισα στα μέσα Φεβρουαρίου οκτώ ευρωπαίους ειδικούς σε θέματα του τουρισμού Λάρισας, διοργανώνοντας ένα ταξίδι εξοικείωσης (Fam Trip).

Οι Tour Operators και δημοσιογράφοι, οι οποίοι εξειδικεύονται στον ποδηλατικό και περιπατητικό τουρισμό, στον τουρισμό περιπέτειας, στον αειφόρο και υπεύθυνο τουρισμό και στον τουρισμό αλληλεγγύης, εκτός από τις εξαιρετικές εντυπώσεις για την περιοχή, άφησαν και σημαντικά σχόλια και επισημάνσεις για το πώς το προϊόν της περιοχής μας μπορεί να εμπορευματοποιηθεί καλύτερα στο πελατειακό κοινό τους.
Το κυριότερο από όλα είναι ότι οι προτάσεις τους αφορούσαν σε χαμηλού κόστους κινήσεις και κυρίως αλλαγής νοοτροπίας προσέγγισης του επισκέπτη. Ωστόσο τονίσθηκε ιδιαίτερα οι ελλιπείς σημάνσεις και επεξηγήσεις στα αγγλικά σε σημεία πολιτιστικού και φυσικού ενδιαφέροντος όπως τα τοπικά λαογραφικά μουσεία και η περιοχή του Ολύμπου οι οποίες σχετικές παρατηρήσεις και προτάσεις ευελπιστούμε ότι θα ενσωματωθούν στον τεχνικό προγραμματισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ως συνέχεια του διακρατικού προγράμματος EuroRural Tourism (ERT), στο οποίο το ΟΛ.ΚΙΣ. συμμετέχει ως εταίρος μαζί με τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Βουλγαρία, την Κροατία, την Μάλτα και το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν δημιουργηθεί 8ήμερα προγράμματα για την περιοχή δράσης του ΟΛ.ΚΙΣ. τα οποία παρουσιάστηκαν και πωλήθηκαν επιτυχώς στις παρακάτω εκθέσεις:
• Παμπλόνα, 24-25 Φεβρουαρίου, Salon Navartur (www.navartur.es)
• Παρίσι, 16-19 Μαρτίου, Destination Nature (www.destinations-nature.com)
• Παρίσι 21-23 Μαρτίου, Salon comites d' enterprise (www.salonsce.com)
Τα πακέτα αυτά, αξιοποιούν τα τοπικά και φυσικά στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς των περιοχών και στοχεύουν στην τοποθέτηση του τουρίστα σε απευθείας επαφή και συμμετοχή στην τοπική κοινότητα, την καθημερινότητά της, αλλά και την ενεργή βοήθεια ανάδειξης των στόχων της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass