ΠΙΣΤΩΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ

Ολοκληρώθηκε η πρώτη πληρωμή του ΚΕΑ

* Με τροποποιητική δήλωση θα εισπράξουν το ποσό όσοι έκαναν λάθη στα στοιχεία τους

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2017 9:12

Με κάποια μεμονωμένα προβλήματα, που έχουν να κάνουν με την μη πληρωμή των χρημάτων σε δικαιούχους, ολοκληρώθηκε η πρώτη καταβολή του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) σε 142.087 δικαιούχους (συνολικά 328.220 άτομα) οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση και έλαβαν έγκριση εντός του Φεβρουαρίου.

Η συγκεκριμένη πληρωμή κατ’ εξαίρεση πραγματοποιήθηκε με πίστωση όλου του ποσού που τους αναλογεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι και όχι εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών. Οι επόμενες πληρωμές σύμφωνα με το πρόγραμμα θα γίνονται σε μια από τις τελευταίες μέρες κάθε μήνα και κάθε πληρωμή θα αφορά ποσό του προηγούμενου μήνα.
Ωστόσο κάποιοι δικαιούχοι, ενώ η αίτησή τους είχε αρχικά εγκριθεί, δεν πήραν χρήματα. Όπως διευκρινίστηκε, αυτό έγινε επειδή έγινα λάθη στην καταγραφή των στοιχείων τους. Για να λάβουν τα χρήματα, θα πρέπει να κάνουν τροποποιητική - διορθωτική δήλωση, συμπληρώνοντας ορθά τις αιτήσεις τους.
Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει πάντα ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους καθ’ όλη τη διάρκεια του 2017, καθώς στόχος είναι η καταβολή του επιδόματος σε τουλάχιστον 730.000 ωφελούμενους. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, για τον πρώτο μήνα των αιτήσεων στο ΚΕΑ το 46% των αιτήσεων που εγκρίθηκαν αντιστοιχεί σε νοικοκυριά που έχουν μηδενικό εισόδημα. Από αυτούς ένας στους δύο δεν έχει κανένα ακίνητο ενώ πάνω από τα μισά έχουν εγγεγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ. Σημαντικό ποσοστό στους μέχρι τώρα ωφελούμενους κατέχουν και οι μετανάστες. Από τους 151.687 που έκαναν αίτηση, οι 15.726 είναι μετανάστες, αποτελώντας το 10,37% των αιτούντων.
Υπενθυμίζεται πως για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, το ΚΕΑ είναι 200 ευρώ τον μήνα, δίνονται για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, επιπλέον 100 ευρώ τον μήνα και για κάθε ανήλικο μέλος, προσαύξηση του ποσού κατά 50 ευρώ κάθε μήνα. Πάντως το ΚΕΑ δεν είναι μόνο χρηματικό ποσό, αλλά οι δικαιούχοι συνδέονται με την ειδική κατηγορία λογαριασμών της ΔΕΗ (ΚΟΤ) και επιδοτούνται για τους λογαριασμούς του ρεύματος, προμηθεύονται τρόφιμα, ενώ δικαιούνται και σχολικά γεύματα…

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass