ΑΠΟ ΤΟN ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ημερίδα για τους δασικούς χάρτες και το Κτηματολόγιο

* Σήμερα στις 11 π.μ. στο ξενοδοχείο "Μετροπόλ"

Δημοσίευση: 01 Απρ 2017 7:55 | Τελευταία ενημέρωση: 01 Απρ 2017 8:55

Ημερίδα που θα προσεγγίσει θεωρητικά και πρακτικά θέμα "δάση-δασικοί χάρτες, δασολόγιο και κτηματολόγιο" διοργανώνει σήμερα ο συμβολαιογραφικός σύλλογος Εφετείου Λάρισας και το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) του ΑΠΘ «Κτηματολόγιο".

 Στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ. στο ξενοδοχείο "Μετροπόλ" θα μιλήσουν διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί και επιστήμονες για το επίκαιρο θέμα της ανάρτησης των δασικών χαρτών και θα αναπτύξουν τις θέσεις τους για όλα τα ζητήματα που έχουν ανακύψει.

 Ειδικότερα ο καθηγητής Δασολογίας ΑΠθ Θεοχάρης Ζάγκας θα μιλήσει για "την έννοια και τις διακρίσεις των δασών και των δασικών εκτάσεων στο πεδίο κατάρτισης των δασικών χαρτών", ο πρόεδρος του συμβολαιογραφικού συλλόγου Εφετείου Λάρισας Ιωάννης Κόνσουλας θα αναφερθεί στην "κτήση εμπράγματων δικαιωμάτων σε δάσος/δασική έκταση και το τεκμήριο κυριότητας του Δημοσίου», ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Κων. Πλαστήρας για «το δάσος και τη δασική έκταση στο πεδίο ενδιαφέροντος του ποινικού δικαίου», ο διευθυντής Δασών του ν. Καβάλας Ιωάννης Καπετανγιάννης για τη «διαδικασία αναγνώρισης δασικής ιδιοκτησίας», ο καθηγητής Δασολογίας του ΑΠΘ Κοσμάς Δούκας για το «Δασικό κτηματολόγιο και χρήσεις γης», ο δασολόγος, ανάδοχος έργων κατάρτισης δασικών χαρτών Νικόλαος Χλύκας για τους «Δασικούς χάρτες, δεδομένα, προβλήματα και απόψεις» και ο δρ. δικηγόρος Αστέριος-Νικόλαος Λιόντας για την «αμφισβήτηση του δασικού χαρακτήρα με την άσκηση αντιρρήσεων ενώπιον των Επιτροπών Εξέτασης Αντιρρήσεων».

Την εκδήλωση που αναμένεται να λήξει στις 2 το μεσημέρι θα συντονίζει ο καθηγητής του ΔΠΜΣ Γεώργιος Διαμαντόπουλος ενώ στους συμμετέχοντες, η είσοδος των οποίων είναι δωρεάν, θα χορηγηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass