Φ. ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΣΥ ΓΙΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ

«Στρατηγικός κακοπληρωτής» 1 στις 6 επιχειρήσεις

*Ακόμη περισσότεροι στις μικρότερες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά

Δημοσίευση: 06 Απρ 2017 10:30

«Μία στις έξι επιχειρήσεις εμφανίζει χαρακτηριστικά στρατηγικού κακοπληρωτή, σύμφωνα με μια συντηρητική εκτίμηση της Τράπεζας της Ελλάδας, που βασίζεται σε δείγμα 13.000 επιχειρήσεων με δάνεια ύψους άνω του 1 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι η αναλογία είναι σημαντικά μεγαλύτερη για τις μικρότερες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά».

Τα στοιχεία αυτά ανέδειξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης, μιλώντας σε ημερίδα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά και επαγγελματικά δάνεια.

«Ένα κρίσιμο ζήτημα είναι οι προτάσεις όπως αυτή που καταθέτουμε να διασφαλίζουν τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και την απομόνωση των στρατηγικών κακοπληρωτών. Οι τελευταίοι μέχρι τώρα επωφελούνται από το γεγονός ότι η σκόπιμη αθέτηση των δανειακών υποχρεώσεων δεν επιφέρει άμεσες κυρώσεις. Και έτσι ανταγωνίζονται κατά αθέμιτο τρόπο και υγιείς και συνεπείς επιχειρήσεις, υγιείς και συνεπείς επαγγελματίες», επισήμανε ο κ. Φ. Σαχινίδης.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σημειώνοντας ότι «παρά την κρισιμότητα του προβλήματος έχει καθυστερήσει πολύ στην ολοκλήρωση ενός θεσμικού πλαισίου που να αντιμετωπίζει ολιστικά των πρόβλημα των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών.

Η πλήρης και αποτελεσματική υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, σε συνδυασμό με μια πιο ενεργητική πολιτική διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ) από την πλευρά των τραπεζών, θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες αλλά και την οικονομία», εκτίμησε ο κ. Φ. Σαχινίδης και υπογράμμισε:

«Η πρόταση της ΔΗΣΥ που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και τη δημιουργία ενός Ταμείου Ανασυγκρότησης έρχεται να συμπληρώσει το θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ΜΕΔ. Προϋποθέτει βέβαια την εξεύρεση ιδιωτικών και δημόσιων πόρων για τη λειτουργία του Ταμείου αλλά και τη διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού τρόπου λειτουργίας του ώστε να μην δημιουργηθούν θέματα παραβίασης των κανόνων περί κρατικών ενισχύσεων. Αυτό αφορά σε μια σειρά πραγμάτων που έχουν να κάνουν με τις τιμές μεταβιβάσεως των δανείων από τις τράπεζες προς το Ταμείο καθώς και τελικά ποιος θα παίρνει τις ζημιές του όλου εγχειρήματος.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στα τελευταία χρόνια, πρέπει να προχωρήσουν όλες οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα διευκολύνουν την επίλυση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων. Έτσι θα πετύχουμε την ανακατανομή κεφαλαίων στην ελληνική οικονομία, την ενίσχυση της παραγωγικότητας, το πέρασμα σε μια βιώσιμη ανάπτυξη που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και πόρους για να στηριχτούν αυτοί που χτυπήθηκαν από την κρίση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass