ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΝΙΣΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΘΕΒ

Εθνική ανάγκη η επιστροφή στην ανάπτυξη

* Πρώην πρόεδροι του Συνδέσμου, τιμήθηκαν για την προσφορά τους στη βιομηχανία

Δημοσίευση: 24 Απρ 2017 22:55

"Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή στην ανάπτυξη είναι η άμεση αποκατάσταση της ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Να υπάρχει ένα συνολικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο με πρώτιστο σκοπό τη διευκόλυνση του επιχειρείν και την προσέλκυση επενδύσεων" τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) Αχιλλέας Νταβέλης, μιλώντας χθες βράδυ στην ετήσια συνέλευση του Συνδέσμου.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης, που έγινε στο ξενοδοχείο Ιμπέριαλ, ήταν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης που εστίασε στην αξιολόγηση σημειώνοντας ότι θα ικανοποιήσει "και τις τρεις βασικές προϋποθέσεις για την οικονομική ανάκαμψη" αλλά και ο πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, που παρουσίασε τις "διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις" στις οποίες δίνει έμφαση η Νέα Δημοκρατία τονίζοντας παράλληλα την "ανάγκη στήριξης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας".

Εκ μέρους της διοίκησης του ΣΘΕΘ, ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας Αν. Λάππας, απηύθυνε χαιρετισμό ενώ η συνέλευση ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής, με αφορμή την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου αλλά και την απώλεια του Παύλου Λαμπρούλη.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός ο οποίος χαρακτηρίζοντας "τρίγωνο του διαβόλου, την υπογεννητικότητα, την φυγή νέων στο εξωτερικό και την ανεργία" τόνισε την ανάγκη "αλλαγής στρατηγικής" και "δημιουργικής ανατροπής στον χώρο της παραγωγής".

Παρουσιάζοντας βίντεο με την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στο Καστελόριζο, ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχ. Νταβέλης έκανε αναφορά στις επιπτώσεις των μνημονίων, χαρακτηρίζοντας "αποφράδα ημέρα την 23η Απριλίου".

Μιλώντας για την ανάγκη ενός «εθνικού μνημονίου ως τη μόνη λύση μεταξύ απεχθούς, επαχθούς και μη σεισάχθειου χρέους» ο κ. Νταβέλης κάλεσε την πολιτική ηγεσία "να εργασθεί άμεσα για να δημιουργήσει ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό πλαίσιο που θα ευνοήσει την επιχειρηματική δράση με εθνικά χαρακτηριστικά και υπερκομματική συνείδηση".

Τις προσπάθειες της κυβέρνησης να βελτιώσει την κατάσταση παρά το "δυσμενές διεθνές περιβάλλον" περιέγραψε ο κ. Κόκκαλης τονίζοντας ότι "αυτή η αξιολόγηση ολοκληρώνει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής με όλα τα δύσκολα μέτρα που υποχρεωθήκαμε να νομοθετήσουμε". Για να υπογραμμίσει ότι, η αξιολόγηση "ικανοποιεί και τις τρεις βασικές προϋποθέσεις για την οικονομική ανάκαμψη: Την επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που θα βελτιώσει τη ρευστότητα στην οικονομία και την αγορά, την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών στους επόμενους μήνες, δηλαδή άμεσα και την οριστική απομάκρυνση του κλίματος αβεβαιότητας και κάθε κακόβουλης σκέψης περί χρεοκοπίας ή εξόδου από την ευρωζώνη".

Ο κ. Χατζηδάκης αφού επέκρινε την κυβέρνηση για "δογματισμό" αναφέρθηκε στην "ιδιαίτερη έμφαση που δίνει η ΝΔ στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις" για να προσθέσει ότι "η οικονομία μας σήμερα έχει ανάγκη τη στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας". Τονίζοντας επίσης την ανάγκη της "αποκατάστασης της εμπιστοσύνης", της εξυγίανσης του τραπεζικού συστήματος, της "προώθησης των ιδιωτικοποιήσεων" και του "σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος" υπογράμμισε τη δέσμευση του προέδρου της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη για "απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης των επιχειρήσεων, ώστε να μειωθούν σημαντικά τα γραφειοκρατικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν σήμερα όσοι θέλουν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά".

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Ακολούθησε ομιλία του εκτελεστικού αντιπροέδρου του ΣΕΒ Κώστα Μπίτσιου ενώ στο πλαίσιο της συνέλευσης, τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον σύνδεσμο, στη βιομηχανία και γενικά στην επιχειρηματικότητα της Θεσσαλίας, οι πρώην πρόεδροι του ΣΘΕΒ, Ηλίας Βαλαβάνης, Ευριπίδης Χαρμάνης, Νικόλαος Ρώμνιος και Απόστολος Δοντάς. Στη συνέλευση παρευρέθηκαν οι βουλευτές, του ΣΥΡΙΖΑ Νικ. Παπαδόπουλος, της ΝΔ Χρ. Κέλλας, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κων. Μπαργιώτας, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, των στρατιωτικών αρχών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass