Η ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ

Εντυπωσιακή η πτώση των ομολόγων

Δημοσίευση: 25 Απρ 2017 7:40

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 52 εβδομάδων έχουν πέσει οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Το ελληνικό δεκαετές ομόλογο ήταν χθες στα 6,46% και με συνεχή πτωτική τάση, όπως τόνιζαν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ εγχώριοι τραπεζικοί κύκλοι.

Επίσης η απόδοση του 2ετούς ομολόγου υποχωρεί κάτω από το 7%, για πρώτη φορά μετά τα τέλη Ιανουαρίου 2017, στο 6,61%. Οι ίδιες πηγές αποδίδουν την πτώση των αποδόσεων στο γεγονός ό,τι πρόκειται σύντομα να κλείσει η συμφωνία για την δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

 Στο μεταξύ χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times ανέφερε πως ο στόχος για το πρωτογενές δημοσιονομικό ισοζύγιο της Ελλάδας έχει γίνει πεδίο διαμάχης μεταξύ των Ευρωπαίων πιστωτών της Ελλάδας και του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ πιέζει για μείωση του στόχου 3,5% για μία δεκαετία μετά το 2018, για να αποφευχθεί η επιβολή πολύ μεγάλου βάρους λιτότητας στην ελληνική οικονομία, προειδοποιώντας ότι η σημερινή καλύτερη του αναμενόμενου επίδοση βασίζεται σε εφάπαξ παράγοντες και δεν είναι διατηρήσιμη μακροπρόθεσμα. «Ωστόσο», προσθέτει το δημοσίευμα οι Βρυξέλλες πιστεύουν πως η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει τους στόχους για πλεόνασμα 1,7% φέτος και 3,5% το 2018.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass