ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ ΔΑΝΕΙΩΝ

Δεν πουλήθηκαν στεγαστικά δημόσιων υπαλλήλων

Δημοσίευση: 28 Απρ 2017 7:10

Σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιευμάτων που υποστηρίζουν ότι πουλά στεγαστικά δάνεια σε ξένα Funds, προχώρησε χθες το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Αντιθέτως, όπως τόνισε σε σχετική ανακοίνωση, σε υλοποίηση απόφασης του ΚΥΣΟΙΠ, του Ιουλίου 2016, επαναγόρασε τον τρέχοντα μήνα δάνεια συνολικής αξίας 4,8 εκ. ευρώ που είχαν εκχωρηθεί, στο πλαίσιο τιτλοποίησης, τον Ιούλιο του 2006 στην εταιρεία ειδικού σκοπού Grifonas Finance No1 PLC με έδρα το Λονδίνο, η οποία δεν είναι Fund, προκειμένου οι δανειολήπτες να ενταχθούν στα ευνοϊκά προγράμματα ρυθμίσεων του ΤΠΔ.

Σύμφωνα με την ειλημμένη κυβερνητική απόφαση η νέα πολιτική επαναγοράς τιτλοποιημένων δανείων του, πρόκειται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Σημειώνεται, ότι σε εφαρμογή του νόμου 3453/2006 και σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων, η πολιτική που ακολουθούσε το Ταμείο όλα τα προηγούμενα χρόνια, προκειμένου να ρυθμίζει τιτλοποιημένα δάνεια, ήταν αυτά να αντικαθίστανται με άλλα, μέσω συμβάσεων επανεκχώρησης και εκχώρησης, που συνάπτονταν ταυτόχρονα, αναφέρει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στην ανακοίνωσή του.

ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

 Η ανακοίνωση ήρθε μετά από δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου που ανέφερε ότι το Ταμείο έβαλε πωλητήριο σε στεγαστικά δάνεια δημοσίων υπαλλήλων, όχι μόνο «κόκκινα» αλλά και ενήμερα. Οπως προέκυπτα μάλιστα από το σχετικό έγγραφο-σύμβαση πώλησης δανείων στις 17/11/2015 υπήρξε συμφωνία εκχώρησης και μεταβίβασης απαιτήσεων από στεγαστικά δάνεια, συνολικού ποσού 5.299.668 ευρώ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων προς την εταιρία Grifonas Finance No1 PLC. Τα δάνεια αυτά είναι και ενήμερα, δηλαδή δεν έχουν «σκάσει» και βρίσκονται σε ένα πακέτο μαζί με «κόκκινα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass