ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΘΑ ΑΦΟΡΑ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Έρχεται πρόγραμμα επιδότησης εισφορών για τα μπλοκάκια

Δημοσίευση: 28 Απρ 2017 7:55

Πρόγραμμα ενίσχυσης και επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών των ανθρώπων που έχουν μισθωτή εργασία και εργάζονται με μπλοκάκι προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. Η υπουργός Εργασίας ανέφερε συγκεκριμένα ότι «το υπουργείο σχεδιάζει πρόγραμμα ενίσχυσης και επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών των ανθρώπων που έχουν μισθωτή εργασία, αλλά ασφαλίζονται με μπλοκάκι. Αυτό θα στοχεύει σε νέους εργαζόμενους αλλά θα επεκταθεί και περαιτέρω, ανάλογα με τα κονδύλια που θα διατεθούν».

Η κ. Αχτσιόγλου είπε ότι «ο ασφαλιστικός νόμος προσπάθησε να λύσει μια παγιωμένη παράνομη τακτική περιπτώσεων μισθωτών που ασφαλίζονται με μπλοκάκια, αλλά εμφανίζονται ως αυτοαπασχολούμενοι».

Το πρόβλημα είναι ότι «εργαζόμενος που είναι μισθωτός, αλλά εμφανίζεται ως εργαζόμενος με μπλοκάκι, επιβαρύνεται με εισφορές αυτοαπασχολούμενου», είπε η υπουργός, ενώ επισήμανε ότι «τώρα, ένας εργαζόμενος που είναι με μπλοκάκι και έχει δύο εργοδότες, θα πληρώνει το χαμηλότερο ποσοστό, δηλαδή το 9%". Για να γίνει αυτό, η Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι υπάρχει ειδική πλατφόρμα στην οποία ήδη έχουν κάνει δηλώσεις 100.000 άνθρωποι».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass