Συμφωνία και για τους συμβασιούχους στο Δημόσιο

Δημοσίευση: 02 Μαϊ 2017 10:54

Σε συμφωνία και για το θέμα των συμβασιούχων στο δημόσιο φαίνεται να κατέληξε η κυβέρνηση με τους εκπροσώπους των θεσμών καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- οι δύο πλευρές κατέληξαν στην επιβολή “πλαφόν” στους συμβασιούχους των οποίων οι αμοιβές βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ειδικότερα, για τη διετία 2017-2018, συμφωνήθηκε να ληφθεί ως γνώμονας ο μέσος όρος των συμβασιούχων το 2016, που άγγιξε τα 49.500 άτομα ενώ η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα ψηφιστεί τον Σεπτέμβριο.

Παράλληλα έγινε δεκτή η πρόταση της ελληνικής πλευράς να εξαιρούνται του υπολογισμού οι συμβασιούχοι που απασχολούνται στην διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και των φυσικών καταστροφών.

Επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, απορρίφθηκε το αρχικό αίτημα του ΔΝΤ να προσμετρώνται στον αριθμό που ορίζει ο σφικτός δημοσιονομικός κανόνας οι συμβασιούχοι οι οποίοι προσφεύγουν στα δικαστήρια όταν λήγει η σύμβαση και πετυχαίνουν την ανανέωσή της.


“Αυτό αποφεύχθηκε”, σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος, καθώς έγινε δεκτό το επιχείρημα της υπουργού ότι οι “επιστροφές” συμβασιούχων με δικαστική απόφαση δεν μπορούν να ανατρέπουν τον προγραμματισμό ανά ανάγκες των δημοσίων υπηρεσιών.

Κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζουν πως “κατέρρευσε η κατηγορία της ΝΔ περί ‘κομματικού κράτους’ και ‘πλήθους προσλήψεων’ από την κυβέρνηση”, καθώς οι εκπρόσωποι των θεσμών αποδέχθηκαν τα στοιχεία και τις ανάγκες της δημόσιας διοίκησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass