"Λουκέτο" την Κυριακή στα εμπορικά

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2017 12:51 | Τελευταία ενημέρωση: 06 Μαϊ 2017 13:03
Βάζουν "λουκέτο" στα καταστήματά τους οι έμποροι αύριο αντιδρώντας στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

"Την Κυριακή 7 Μαΐου, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων κήρυξαν καθολικό και πανελλαδικό κλείσιμο καταστημάτων και απεργία, ως πρώτη αντίδραση στην ουσιαστική απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές και στις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης περί δήθεν «εκσυγχρονισμού». Μάλιστα, οι οργανώσεις αποφάσισαν ότι, για κάθε Κυριακή που θα θεσμοθετεί η κυβέρνηση θα κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα μία Κυριακή από τις ήδη 8 θεσμοθετημένες", δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Γιώργος Τσιαπλές.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι "η επαναφορά του ζητήματος της Κυριακής είναι πρωτοβουλία συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων , με τους δανειστές στην πραγματικότητα να διαμεσολαβούν το αίτημα μεγάλων πολυεθνικών ομίλων, αλυσίδων, εμπορικών κέντρων και malls.

Οι οργανώσεις μας καταγγέλλουν την ενσυνείδητη και προκλητική συνταγματική εκτροπή, ενάντια στην απόφαση 100/2017 του Συμβουλίου της Επικρατείας, τον αυθαίρετο και προβληματικό καθορισμό των δήθεν «τουριστικών» περιοχών, βάσει κριτηρίων αναξιόπιστων και αντιεπιστημονικών και την απαξίωση των αρμοδιοτήτων των εκλεγμένων εκπροσώπων τής κάθε περιφέρειας και των τοπικών κοινωνιών να αποφασίζουν για τις δικές τους τύχες, σε ό,τι αφορά τις αγορές τους.

Zητήσαμε,μέσω του τριτοβάθμιου συνδικαλιστικού μας οργάνου,της ΕΣΕΕ από όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας να μας δείξει, τί θέση παίρνει απέναντι στην απελευθέρωση των Κυριακών. Το ίδιο ζητάμε σήμερα και από τους τοπικούς βουλευτές. Να δηλώσουν ξεκάθαρα αν θα ψηφίσουν ή όχι τη συγκεκριμένη διάταξη εάν και όταν έρθει στη βουλή. Πλέον, ως ελληνικό εμπόριο μετράμε τους φίλους μας και τους εχθρούς μας.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να συμμετάσχουν καθολικά στο αυριανό πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων. Ως ΕΣΛ έχουμε προγραμματίσει συγκέντρωση στα γραφεία μας αύριο στις 10:00 και έχουμε εκδώσει ειδικό έντυπο που θα διανείμουμε στους συμπολίτες μας.

Το λάθος δεν μπορεί να διορθωθεί με άλλο λάθος. Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απελευθέρωση της κυριακάτικης αργίας".

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην αυριανή έντυπη έκδοση της "Ε" 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass