ΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Ο ΣΘΕΒ

Εκτός Αναπτυξιακού εξαγωγικές επιχειρήσεις

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2017 7:11

Την ελαστικοποίηση των κριτηρίων υπαγωγής στο νέο αναπτυξιακό νόμο για τις κατ΄ εξοχήν εξωστρεφείς επιχειρήσεις, ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπ. Οικονομίας ο ΣΘΕΒ. Σε επιστολή που εστάλη στον αρμόδιο υπουργό Δημήτρη Παπαδημητρίου

και η οποία κοινοποιήθηκε στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και στον ΣΕΒ, η διοίκηση του Συνδέσμου επισημαίνει τις στρεβλώσεις που ανακύπτουν κάνοντας λόγο για άνιση μεταχείριση των εξαγωγικών επιχειρήσεων με έντονη δραστηριότητα…
Ειδικότερα, στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχιλλέας Νταβέλης αναφέρει ότι με βάση τις σχετικές διατάξεις του νόμου, μια επιχείρηση προκειμένου να ενταχθεί στις Ειδικές Κατηγορίες Ενίσχυσης του Άρθρου 12 του Ν.4399/16 θα πρέπει η εξαγωγική της δραστηριότητα (δηλαδή ο λόγος αξίας των εξαγωγών της προς τον κύκλο εργασιών της) να έχει αυξηθεί κατά μέσο όρο την τελευταία τριετία πριν το έτος υποβολής της αίτησης υπαγωγής, είτε σε ποσοστό τουλάχιστον 10% είτε σε ποσοστό 5% εφόσον οι εξαγωγές τους καταλαμβάνουν περισσότερο από το 70% του κύκλου εργασιών τους το τρίτο έτος πριν το έτος υποβολής της αίτησης υπαγωγής.
Στην πράξη σημαίνει ότι επιχειρήσεις με αυστηρά εξαγωγική κατεύθυνση (δηλαδή επιχειρήσεις όπου οι εξαγωγές τους αντιπροσωπεύουν πάνω από το 90% του κύκλου εργασιών τους), δεν είναι εφικτό να αυξήσουν περισσότερο την εξαγωγική τους δραστηριότητα σύμφωνα με τα ανωτέρω ποσοστά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ενταχθούν στις Ειδικές Κατηγορίες Ενίσχυσης του Άρθρου 12 και να είναι «καταδικασμένες»  το επενδυτικό τους σχέδιο να αξιολογηθεί χαμηλότερα. Ο ΣΘΕΒ ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου προκειμένου να βελτιώσει τις σχετικές διατάξεις γεγονός που θα βοηθήσει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass