ΣΕ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΔΙΚΩΝ ΣΗΜΑΝΣΕΩΝ ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ

Εξώδικο στην "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου" από επαγγελματίες τουρισμού

* Της αποδίδουν ευθύνες για τον αποκλεισμό των παραλίων του ν. Λάρισας και επικαλούνται τεράστιες οικονομικές ζημιές…

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2017 15:15
Από τη χθεσινή έκτακτη συνέντευξη Τύπου των επαγγελματιών τουρισμού του ν. Λάρισας στο Επιμελητήριο Από τη χθεσινή έκτακτη συνέντευξη Τύπου των επαγγελματιών τουρισμού του ν. Λάρισας στο Επιμελητήριο

Σε μετωπική σύγκρουση με την εταιρία "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου"  για "την ελλιπή σήμανση στον νέο οδικό άξονα και για τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στην αποπεράτωση του κόμβου στο ύψος του Πυργετού", προχωρά η Παλλαρισαϊκή Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων.

Στη σκιά των σφοδρών αντιδράσεων που πυροδοτούν οι νέες ρυθμίσεις για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών και τον διπλασιασμό του ενιαίου τέλους διανυκτέρευσης στις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις, η διοίκηση της Ομοσπονδίας κοινοποίησε  εξώδικη διαμαρτυρία προς την εταιρία και την αποφασιστικότητά της να αναδείξει, ένα ακόμη θέμα ζωτικής σημασίας για τον κλάδο, στις προτεραιότητές της…

  Ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων και επαγγελματίες εστίασης που δραστηριοποιούνται στα παράλια του ν. Λάρισας, επικαλούμενοι τεράστιες οικονομικές ζημιές που υφίστανται εξαιτίας του αποκλεισμού των περιοχών τους από τις "οδικές στρεβλώσεις" που ανέδειξε η κατασκευή των σηράγγων στα Τέμπη, μιας και η εταιρία όπως ελέχθη αγνόησε εξόδους που είχε ο παλιός δρόμος, διεμήνυσαν σε χθεσινή έκτακτη συνέντευξη τύπου, πως θα προσφύγουν αν χρειαστεί και σε αγωγές αποζημίωσης κατά της κοινοπραξίας, καλώντας φορείς του νομού και τα δημοτικά συμβούλια της Αγιάς και των Τεμπών να αφυπνιστούν και να συνταχθούν με τις ενέργειές τους…  

Χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή αναπόφευκτη και αναμενόμενη, καθώς επί μακρόν οι εισηγήσεις τους, οι προτάσεις τους και οι διαμαρτυρίες τους δεν εισακούστηκαν, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Ηλίας Ευσταθίου, ο γενικός γραμματέας  της Χριστόφορος Ζαρκάδας, ο ταμίας της Γρηγόρης Καλαγιάς και ο πρόεδρος του συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων ν. Λάρισας Αθ. Μητσιόπουλος, ζήτησαν την κατασκευή ολοκληρωμένου κόμβου, πριν και μετά τα Τέμπη, έξοδο και είσοδο από και προς τη Λάρισα στο ύψος των Μεσαγγάλων και έξοδο στον Πυργετό από Θεσσαλονίκη. 

Στο εξώδικο, που κοινοποιήθηκε και προς τον γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας και Εύβοιας Ηλία Τσέλιγκα, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αθ. Παιδή και στους Δήμους Αγιάς και Τεμπών, επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

" Τα τούνελ Τεμπών, είναι ένα έργο εντυπωσιακό για την ασφάλεια που προσφέρει. Ο σχεδιαστής όμως «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε » "αγνόησε" εξόδους που είχε ο παλιός ο δρόμος με αποτέλεσμα τον προαναγγελθέντα έτσι  θάνατο των παραπάνω περιοχών, δηλαδή των παραλίων του Ν. Λάρισας (Αγιόκαμπου, Σωτηρίτσας, Βελίκας, Κουτσουπιάς, Κόκκινου Νερού, Καρύτσας, Στόμιου, Ομόλιου Μεσσάγγαλα ,Καστρί Λουτρό Αιγάνη ) που σε ακτογραμμή 14 χιλιομέτρων υποδέχεται πολλούς επισκέπτες το καλοκαίρι αλλά και με μόνιμους κατοίκους όλο το χειμώνα.

* Δεν υπάρχει έξοδος για τα παράλια του Λάρισας για όσους έρχονται από Θεσσαλονίκη και Β. Ελλάδα καθώς και να επιστρέψουν εκεί.

* Αν βρεθείς στα παράλια της Λάρισας, είτε γύρω από τον Κίσσαβο είτε πάνω από αυτόν, και θες να επιστρέψεις Θεσσαλονίκη, μέσω τούνελ τα πράγματα δεν είναι απλά. 

* Για τα παράλια της Λάρισας, είχε προβλεφθεί κόμβος για την έξοδο προς τα παράλια όμως λόγω αδράνειας των δημοτικών και κυβερνητικών αρχόντων, αναβλήθηκε ένας Θεός ξέρει για πότε…

* Δεν υπάρχει πουθενά οροσήμανση για τα παράλια του ν. Λάρισας: Διαπιστώνει κανείς πως ένα τέτοιο τεράστιο έργο που καθυστέρησε 40 χρόνια, δεν έχει εξόδους προς τις περισσότερες περιοχές που διασχίζει αλλά και n οδοσήμανσή του είναι τραγική έως ύποπτη. Δεν υπάρχει ούτε μία πινακίδα. Είναι πρωτοφανής ο αποκλεισμός που υπέστη το γεωγραφικό κέντρο της Ελλάδας.   Όλες οι πρώην καποδιστριακές έδρες των παλαιών Δήμων, το Μακρυχώρι, ο Πυργετός, το Ομόλιο, το Στόμιο με χιλιάδες μόνιμους κατοίκους , ως επίσης το Κόκκινο Νερό, Κουτσουπιά, Παλιουριά, Βελίκα, Σωτηρίτσα, Αγιόκαμπος αποκλείστηκαν από ολοκληρωμένους κόμβους. Τί είναι αυτό; Εκδίκηση, γιατί παραμένουμε και επιμένουμε να ζούμε στην επαρχία; Θα ρημάξει ο τόπος. Ούτε λεωφορείο δεν θα σταματάει για επιβίβαση-αποβίβαση.

Εκμεταλλευόμαστε τουριστικά καταλύματα (ενοικιαζόμενα δωμάτια) και προσφέρουμε στην εθνική οικονομία, όμως η μεταχείριση εκ μέρους της πολιτείας όπως εκφράζεται μέσα από τη διοίκηση και τις επιλογές της είναι εκδικητική ,καταστροφική και εγκληματική. Η διαμορφωθείσα κατάσταση με την κατασκευή των τούνελ και χωρίς πρόβλεψη για εξόδους και οδοσήμανση, είναι για εμάς καταδικαστική είμαστε στην αρχή της τουριστικής σεζόν και, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση χωρίς κάποια παρέμβαση, τότε θα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καταστραφούμε οικονομικά και επαγγελματικά.

Για τους λόγους αυτούς διαμαρτυρόμαστε και ζητάμε:

 1. Ολοκληρωμένο κόμβο ακριβώς πριν και μετά τα Τέμπη, τόσο για λόγους ζωτικής σημασίας και ασφάλειας 

2. Έξοδο από Λάρισα στο ύψος Μεσαγγάλων και είσοδο προς Λάρισα ομοίως.

3. Έξοδο στον Πυργετό από Θεσσαλονίκη και καλούμε τα Δημοτικά Συμβούλια (Aγιάς  και Τεμπών ) να αφυπνιστούν και να πάρουν για μία φορά τις ζωές τους στα χέρια τους και να μην τα αφήσουν όλα στην τύχη. Εν τέλει, παραχωρήθηκε πωλήθηκε ιδιωτική, δημόσια και δημοτική έκταση σε μία Κοινοπραξία για να εξυπηρετήσει τους πολίτες και όχι οι πολίτες την Κοινοπραξία". 

Του Γιώργου Νούλη

 

  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass