ΕΝΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΕΞΑΓΩΓΗ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ανοίγει ο δρόμος για εξαγωγές αλλαντικών στην Κίνα

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2017 22:56

Όλα τα εκκρεμή ελληνικά αιτήματα απελευθέρωσης της κινεζικής αγοράς για αγροτικά προϊόντα έθεσε ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γιώργος Τσίπρας, που επισκέφθηκε το Πεκίνο με αφορμή τη συμμετοχή του κ. Πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής One Belt One Road, και συναντήθηκε με τον Διευθυντή της Αρχής Πιστοποίησης και Διαπίστευσης της Λ.Δ. Κίνας - CNCA, κ. LIU Weijun, καθώς και με υψηλόβαθμα στελέχη της Φυτοϋγειονομικής Αρχής της χώρας - AQSIQ.

Ο κ. Γ. Τσίπρας ζήτησε επίσπευση των σχετικών διαδικασιών, ενώ, ο κ. Liu και οι συνεργάτες του αποδέχθηκαν το ελληνικό αίτημα για υγειονομική επιθεώρηση ελληνικών παραγωγικών μονάδων θερμικά επεξεργασμένου χοιρινού κρέατος, η επιτυχής ολοκλήρωση της οποίας θα επιτρέψει την έναρξη των σχετικών ελληνικών εξαγωγών στην Κίνα. Συγκεκριμένα, η κινεζική πλευρά θα πραγματοποιήσει εν λόγω επίσκεψη εντός του τρίτου τριμήνου του έτους.

Επίσης, διαβεβαίωσαν ότι επίκειται ανάλυση κινδύνου φυτοϋγείας για τα ελληνικά ακτινίδια, που θα καταστήσει δυνατή την εξαγωγή τους από όλη τη χώρα και όχι μόνο από ορισμένες περιοχές, όπως ισχύει σήμερα.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass