ΜΕ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Γυρίζει σελίδα ο Εμπορικός Σύλλογος…

* Ποιοι εκλέγονται και με πόσους σταυρούς στα διοικητικά όργανα - Επτά επιπλέον έδρες στη Θεσσαλική Ομοσπονδία - Οι μεγάλοι νικητές των συνδυασμών…

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2017 22:08
Καταμέτρηση ψηφοδελτίων και σταυρών μέχρι τα ξημερώματα… Καταμέτρηση ψηφοδελτίων και σταυρών μέχρι τα ξημερώματα…

Νέο πρόεδρο και νέα διοίκηση με πνεύμα ανανέωσης και διάθεσης ανάληψης συντονισμένων πρωτοβουλιών για την ευόδωση των αιτημάτων του θα έχει εντός των επόμενων ημερών ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας.

Οι εκλογές για την ανάδειξη των διοικητικών οργάνων σ΄ έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της πόλης, αποτελούν παρελθόν και το νέο 9μελές διοικητικό συμβούλιο, ανανεωμένο κατά το ήμισυ σχεδόν σε σχέση με το προηγούμενο, είναι έτοιμο να γυρίσει σελίδα…

 Χθες, μετά από διήμερη εκλογική διαδικασία, τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Μαΐου, στη διάρκεια της οποίας πιστοποιήθηκε η έντονη ενεργοποίηση των μελών στα κοινά, κυρίως λόγω της βαθιάς κρίσης που πλήττει την αγορά, ο σύλλογος ανακοίνωσε επισήμως τα ονόματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις…

Όπως ανακοινώθηκε για το Διοικητικό Συμβούλιο, ψήφισαν συνολικά 608 μέλη. Έγκυρα βρέθηκαν 587 και άκυρα-λευκά 21. Η συμμετοχή των μελών στη ψηφοφορία σε σχέση με τις εκλογές του 2014 ήταν αυξημένη κατά 70%, παραπέμποντας σε εποχές προ 15ετίας..

 Ο συνδυασμό "Εμπόριο Ανάπτυξη" που ήταν και το "φαβορί" της αναμέτρησης, πήρε 388 και τις 6 από τις 9 έδρες του Δ.Σ. Η άλλη παράταξη η "Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων" πήρε 199 ψήφους και 3 έδρες. Οι συσχετισμοί και οι ισορροπίες δεν άλλαξαν καθώς και στο προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο είχαν τον ίδιο αριθμό εδρών. Οι ψήφοι βεβαίως που πήραν οι παρατάξεις ήταν περισσότερες καθώς η συμμετοχή όπως προαναφέραμε ήταν μεγαλύτερη.

Από το συνδυασμό "Εμπόριο Ανάπτυξη" κατά σειρά, εκλέγονται οι Παπαδόπουλος Χαράλαμπος ( με 327 ψήφους), Ευσταθίου Κωνσταντίνος (160), Σίνης Ιωάννης (154), Λιάγκουρα Ελένη (133) , Μαργαρίτης Αθανάσιος (120) και Φιλιππόπουλος Χρήστος (107).

Από το συνδυασμό Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων (ΑΣΕ) εκλέγονται κατά σειρά οι Καζαντζίδης Περικλής (153 ψήφους), Τριγάζης Αγησίλαος (123) και Σταμουλάκης Βασίλειος (111).

Επί της ουσίας, στο νέο Δ.Σ., οι τρείς της "ΑΣΕ", είναι… παλιοί, καθώς μετείχαν και στη προηγούμενη διοίκηση ενώ οι τέσσερις από τους έξι του συνδυασμού "Εμπόριο Ανάπτυξη" είναι καινούργιοι. Πλην του Χ. Παπαδόπουλου και της Ελ. Λιάγκουρα, οι υπόλοιποι αποτελούν το "νέο αίμα". Παρενθετικά να σημειώσουμε πως, ο Χ. Παπαδόπουλος, ο οποίος πλειοψήφισε στις εκλογές, αναμένεται να είναι ο νέος πρόεδρος στο σύλλογο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Για την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας (ΟΕΜΕΘ), ψήφισαν 564 βρέθηκαν 541 έγκυρα ψηφοδέλτια και 23 άκυρα-λευκά. Λόγω αυξημένης συμμετοχής των μελών, αυξήθηκαν και οι έδρες των αντιπροσώπων σε 19 κατά 7 περισσότερες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Η παράταξη "Εμπόριο Ανάπτυξη" πήρε 359 ψήφους και εξέλεξε 13 αντιπροσώπους, ενώ η "Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων" (ΑΣΕ) πήρε 182 ψήφους και έβγαλε 6 αντιπροσώπους. Στις εκλογές του 2014 είχαν εκλεγεί 12 αντιπρόσωποι, εκ των οποίων η "Εμπόριο Ανάπτυξη" εξέλεξε 8 αντιπροσώπους και η "ΑΣΕ" 4. Στις τωρινές, τις 5 από τις 7 επιπλέον έδρες "κατοχύρωσε" η πλειοψηφούσα παράταξη και τις υπόλοιπες 2 η "ΑΣΕ".

Από το συνδυασμό "Εμπόριο Ανάπτυξη" εκλέχτηκαν κατά σειρά οι: Τσιαπλές Γεώργιος (309), Παπαδόπουλος Χαράλαμπος (305), Ευσταθίου Κωνσταντίνος (157), Σίνης Ιωάννης (153), Λιάγκουρα Ελένη (144), Μαργαρίτης Αθανάσιος (140), Φιλιππόπουλος Χρήστος (132), Παπανικολάου Εμμανουήλ (127), Καρατέγος Δημήτριος (122), Βαλιώτης Κωνσταντίνος (121), Σφόρτσος Τηλέμαχος (110), Γκουντέλος Κωνσταντίνος (108) και Παπακωνσταντίνου Χρήστος (105).

Από το συνδυασμό "Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων" εκλέχτηκαν οι Καζαντζίδης Περικλής (με 139 ψήφους), Τριγάζης Αγησίλαος (119), Σταμουλάκης Βασίλειος (104), Καραβίδας Γεώργιος (84), Γκρίμπας Βασίλειος (72) και Βράκας Αθανάσιος (70).

Για την ελεγκτική επιτροπή εκλέγονται από το συνδυασμό "Εμπόριο Ανάπτυξη" οι Βαλιώτης Κωνσταντίνος και Ναζάρης Δημήτριος και από την "ΑΣΕ" η Μπιζαϊντέ Κωνσταντίνα.

ΕΝΩΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ

Εντός των ημερών και πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα η νέα διοίκηση θα συγκροτηθεί σε σώμα ενώ ο επικεφαλής του συνδυασμού που υπερίσχυσε στις εκλογές Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, κάνοντας μια πρώτη αποτίμηση του αποτελέσματος, εξέφρασε την ικανοποίηση για τη μαζική συμμετοχή των μελών στη διαδικασία, δήλωσε πως "μεγάλος νικητής είναι το εμπόριο που καλείται μέσα από ενωτικό πνεύμα και διάθεση να προσεγγίσει όλες τις φωνές της υγιούς επιχειρηματικότητας της πόλης".

Του Γιώργου Νούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass