ΑΦΟΡΑ ΣΕ 557 ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ "Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ" ΚΑΙ 543 ΝΕΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Έως σήμερα οι αιτήσεις για επιδοτούμενο πρόγραμμα

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2017 15:05

Εκπνέει σήμερα στις 2 το μεσημέρι η προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης για το επιδοτούμενο πρόγραμμα συμβουλευτικής/ κατάρτισης και αυτοαπασχόλησης 543 νέων ανέργων, σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα, Τρίκαλα και Πιερία και για τους 557 απολυμένους της επιχείρησης "ΣΜ ΛΑΡΙΣΑ".

Το πρόγραμμα που υλοποιείται από το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ) και με τη συμμετοχή των φορέων ΙΝΕ – ΚΕΚ ΓΣΕΕ, ΙΝΕΜΥ – ΚΑΕΛΕ ΕΣΕΕ, ΙΜΕ – ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας –ΕΛΚΕ & Αναπτυξιακή Καρδίτσας, εκτός από τους πρώην εργαζόμενους της επιχείρησης αφορά σε νέους ανέργους, γεννημένους το διάστημα μεταξύ 27/11/1985 και 26/11/2000, οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης

Σκοπός του έργου είναι η παροχή ενίσχυσης και υποστήριξής τους έτσι ώστε να αναβαθμίσουν τα προσόντα τους και να οδηγηθούν στην εξεύρεση εργασίας καθώς και στη διασφάλιση της άσκησης επιτυχούς επαγγελματικής/επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω υλοποίησης τεσσάρων επιδοτούμενων ενεργειών, την επαγγελματική, την κατάρτιση (συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση και εξειδικευμένη κατάρτιση/ επιμόρφωση), την προώθηση επιχειρηματικότητας και την επιδότηση κινητικότητας.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν σωρευτικά τις εξής προϋποθέσεις:

1. Να έχουν γεννηθεί κατά το χρονικό διάστημα από τις 27/11/1985 έως και τις 26/11/2000.

2. Να διαθέτουν την ιδιότητα ανέργου (εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ).

3. Να απέχουν από προγράμματα εκπαίδευσης, κατά το διάστημα του τελευταίου εξαμήνου έως την ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.

4. Να απέχουν από προγράμματα κατάρτισης/ απασχόλησης, κατά το διάστημα του τελευταίου εξαμήνου έως την ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.

5. Να είναι μόνιμοι κάτοικοι σε μία από τις εξής περιφερειακές ενότητες: α) Καρδίτσα, β) Λάρισα, γ) Μαγνησία και Σποράδες, δ) Τρίκαλα και ε) Πιερίας.

Σημειώνεται ότι θέσεις των νέων ανέργων ανά περιφερειακή ενότητα είναι Καρδίτσα 107, Λάρισα 190, Μαγνησία & Σποράδες 138, Τρίκαλα 93 και Πιερία 15.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ξεκίνησε στις 7 Ιουλίου και λήγει σήμερα 21/7/ 2017 στις 14.00 μ.μ. Σήμερα επίσης λήγει και η προθεσμία αποστολής του φακέλου υποψηφιότητας .

Τα βήματα υποβολής της αίτησης, είναι τα εξής:

1) Συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης στην διεύθυνση: http://egf.eiead.gr/. Κάθε αίτηση λαμβάνει αυτόματα αριθμό πρωτοκόλλου.

2) Εκτύπωση της αίτησης

3) Αποστολή της εκτυπωμένης αίτησης συμμετοχής υπογεγραμμένη μαζί με τα συνοδευτικά δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα ή οι ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την αίτηση συμμετοχής τους , ταχυδρομικώς, με συστημένη επιστολή σε φάκελο Α4 προς το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ), στην διεύθυνση: Κ. Παλαμά 6-8, 111 41 Αθήνα. Κάθε σφραγισμένος φάκελος οφείλει να αναγράφει την ένδειξη «Αίτηση – δικαιολογητικά συμμετοχής υποψηφίου ωφελούμενου για το έργο EGF/2015/011 GR/SupermarketLarissa».

ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Αναλυτικά οι επιδοτούμενες ενέργειες του έργου που προβλέπονται να υλοποιηθούν είναι οι ακόλουθες:

* Επαγγελματική Συμβουλευτική: Συμμετοχή σε 25 ατομικές συνεδρίες επαγγελματικής συμβουλευτικής και λήψη επιδόματος 1.250 ευρώ.

* Κατάρτιση: Συμμετοχή, σε προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης διάρκειας 300 ωρών και λήψη εκπαιδευτικού επιδόματος 1.800 ευρώ ή εξειδικευμένης κατάρτισης/ επιμόρφωσης

* Προώθηση επιχειρηματικότητας: Λήψη επιχορήγησης έως 15.000 ευρώ για την ίδρυση νέας επιχείρησης

* Επιδότηση κινητικότητας: Υποστήριξη για την εξεύρεση εργασίας σε άλλη Πόλη και καταβολή επιδόματος μετεγκατάστασης, ύψους 2.000 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.eiead.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=441&Itemid=223&lang=el ή εναλλακτικά στα τηλέφωνα 2410537489/90.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass