ΥΠΟΙΚ: "ΕΥΛΟΓΕΣ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ" - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ

Ακριβές οι χρεώσεις των τραπεζών στα POS

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2017 15:20

Να μειώσουν τις χρεώσεις στις συναλλαγές που γίνονται μέσω των POS καλεί τις τράπεζες, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία χαρακτηρίζει στο μεγαλύτερο βαθμό τους εύλογες τις διαμαρτυρίες κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για το ζήτημα αυτό.

«Δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις παραμένουν ακόμη χρεώσεις και προμήθειες άλλων εποχών...», τόνισε προσφάτως σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Κ. Παπανάτσιου. Μάλιστα, όπως ανέφερε «σε ορισμένες κατηγορίες λιανικής για τις οποίες τα περιθώρια μεικτού κέρδους είναι μικρά, όπως είναι τα τσιγάρα ή ο Τύπος, η χρέωση στη συναλλαγή είναι πραγματικό πρόβλημα». Το ζήτημα αυτό το έχει θέσει επανειλημμένα το υπουργείο Οικονομικών στις τράπεζες χωρίς να βρει την ανταπόκριση που θα ήθελε, σημειώνει η υφυπουργός. Ωστόσο, προειδοποιεί ότι εγείρεται ζήτημα διασφάλισης των ίσων όρων ανταγωνισμού «που ενδεχομένως οφείλουν να το εξετάσουν οι αρμόδιες αρχές, όπως είναι η Επιτροπή Ανταγωνισμού».

 Η υφυπουργός Οικονομικών προαναγγέλλει ότι στόχος του Υπουργείου Οικονομικών είναι να προχωρήσει ακόμη και τον επόμενο μήνα στην έναρξη των κληρώσεων χρηματικών ποσών στους φορολογούμενους για τις συναλλαγές που κάνουν με ηλεκτρονικά μέσα. Όπως διευκρινίζει, θα μοιράζεται 1 εκατομμύριο ευρώ το μήνα στους τυχερούς ενώ θα μετρήσουν όλες οι αποδείξεις που αφορούν συναλλαγές με πλαστικό χρήμα από την αρχή του έτους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass