Επενδύσεις πάνω από 4,1 δισ. ευρώ προσελκύει ο τουρισμός

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2017 7:42 | Τελευταία ενημέρωση: 13 Αυγ 2017 7:44

Πάνω από μία μονάδα θα εισφέρει στο ΑΕΠ της χώρας το 2017 ο τουρισμός, ένας κλάδος που προσελκύει αυτήν την περίοδο συνολικές επενδύσεις άνω των 4,1 δισ. ευρώ. Ο τουρισμός που κινείται από ρεκόρ σε ρεκόρ σε ό,τι αφορά τις αφίξεις αποτελεί το καύσιμο που χρειάζεται η ελληνική οικονομία προκειμένου να καταγράψει αναπτυξιακή τροχιά.

Το καύσιμο αυτό είναι από τη μία πλευρά οι ταξιδιωτικές εισπράξεις, που για το 2017 θα επανέλθουν στα επίπεδα των 14,5 δισ. ευρώ, όπως εκτιμά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), και από την άλλη οι επενδύσεις σε νέες τουριστικές και ξενοδοχειακές μονάδες, οι οποίες ξεπερνούν τα 4,1 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, περίπου 250 σχέδια συνολικού ύψους άνω των 900 εκατ. ευρώ έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού νόμου. Επίσης, μία σειρά πολύ μεγάλων επενδύσεων, συνολικού ύψους 3,2 δισ. ευρώ, που είτε εξαγγέλθηκαν πρόσφατα είτε «ξεκόλλησαν» από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας, αναβαθμίζουν άρδην το τουριστικό προφίλ της χώρας.

Τέλος, μόνο φέτος έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Τουρισμού περισσότερα από 195 επενδυτικά σχέδια, εκ των οποίων τα 125 αφορούν ξενοδοχεία και εξ αυτών τα 16 είναι νέα σχέδια, ένα σύνθετο τουριστικό κατάλυμα, πέντε συνεδριακά κέντρα, δύο γήπεδα γκολφ, 10 χιονοδρομικά κέντρα, τρία θεματικά πάρκα, 24 εγκαταστάσεις ιαματικού τουρισμού και 25 ορειβατικά καταφύγια.

Μεταξύ των επενδυτών περιλαμβάνονται ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου τουρισμού, όπως ο γερμανικός tour operator Tui, που επενδύει και πάλι σε ένα νέο ROBINSON Club στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη.

Παράλληλα νέες μεγάλες ξένες αλυσίδες αναμένεται να προστεθούν τις ήδη παρούσες στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά. Η Four Seasons, όπως λέγεται, θα είναι μία από αυτές, με την οποία ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες οι συζητήσεις με τους νέους ιδιοκτήτες του Αστέρα Βουλιαγμένης, ενώ συζητά να αναλάβει τη διαχείριση ενός μεγάλου ρωσικού επενδυτικού σχεδίου στην Ελούντα. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», νέα μεγάλα ονόματα αναμένεται να «αφιχθούν» από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Επίσης, όσες αλυσίδες ήδη είναι εδώ φροντίζουν να ενισχύσουν την παρουσία τους, όπως η μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων τον κόσμο, η Marriott, που ξεκίνησε ήδη συνεργασίες στην Κρήτη (Domes of Elounda), στην Αθήνα (Όμιλος Χανδρή, Μetropolitan Hotel) και στην Πάτρα (Grivalia), αλλά και η Wyndham, η οποία εισήλθε πολύ δυναμικά στην ελληνική αγορά σε συνεργασία με τη Zeus International και διαχειρίζεται ήδη πέντε ξενοδοχεία στην Αττική.

Πηγή: naftemporiki.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass