ΠΩΣ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΣΕ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ

Η ποιότητα το μυστικό της "Βασιλίτσας"

* Η εταιρία ενισχύει διαρκώς τις πωλήσεις και τα μερίδια στην παγκόσμια αγορά

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2017 22:26
Από τη συμμετοχή της εταιρίας σε διεθνή έκθεση στη Γερμανία Από τη συμμετοχή της εταιρίας σε διεθνή έκθεση στη Γερμανία

Με αφετηρία τις βουνοκορφές της Βασιλίτσας της Πίνδου και έδρα τη Νέα Λεύκη Λάρισας, η εταιρία "Βασιλίτσα" των Γεώργιου και Απόστολου Νούσια είναι πλέον μια επιχείρηση με ισχυρά θεμέλια.

Η εξέλιξή της από μια οικογενειακή επιχείρηση σε μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής τυροκομικών προϊόντων δεν ήρθε με μαγικά ραβδιά αλλά με σκληρή δουλειά και πρωτίστως όραμα… Σήμερα μέσα στον ζόφο της κρίσης ενισχύει διαρκώς τις πωλήσεις της και τα μερίδια στην παγκόσμια αγορά, ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον και οραματίζεται το επόμενο αναπτυξιακό της βήμα…

Σταθμό στην ιστορία της εταιρίας αποτέλεσε το 1967 με την εξαγωγή, για πρώτη φόρα, στην αγορά της Δυτ. Γερμανίας, της αυθεντικής, παραδοσιακής φέτας με την επωνυμία "Βασιλίτσα", ανοίγοντας τον δρόμο για αντίστοιχες επιχειρήσεις.

Η φιλοσοφία του μικρού οικογενειακού τυροκομείου που με την πάροδο των χρόνων εξελίχθηκε σε μια υπερσύγχρονη επιχείρηση είναι πρωτίστως η ποιότητα των προϊόντων ικανοποιώντας τις σύγχρονες απαιτήσεις των καταναλωτών. Η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού στις νέες απαιτήσεις της τεχνολογίας, η αναβάθμιση των μηχανημάτων καθώς και η περιβαλλοντολογική ευαισθητοποίηση που διέπει το προσωπικό δημιουργεί ένα ιδανικό περιβάλλον εργασίας και προϋποθέσεις βιώσιμης ανάπτυξης.

Η εταιρία έχει ταυτίσει το όνομά της πρωτίστως με τη φέτα, αλλά και με μια σειρά άλλων τυροκομικών ειδών όπως η κεφαλογραβιέρα, ο ανθότυρος, το μανούρι, το βιομανούρι, η βιολογική φέτα, το πρόβειο γιαούρτι κ.α., είναι προϊόντα υψηλής ποιότητας και εξαιρετικής γεύσης.

Πάντως το 95% της παραγωγής της εταιρίας σε φέτα εξάγεται σε περιοχές της Κεντρικής Ευρώπης ενώ πλέον έχει διεισδύσει και στην αγορά των ΗΠΑ, όπου προωθεί περίπου το 10% της ετήσιας παραγωγής της. Παράλληλα στην αγορά της Γερμανίας τα προϊόντα «Βασιλίτσα» κατέχουν την πρώτη θέση στην προτίμηση των καταναλωτών, ενώ τα τελευταία χρόνια δυναμική είναι η παρουσία της εταιρίας και στην Πολωνία, όπου παρατηρείται μεγάλη ζήτηση για ελληνικά τυριά. Από την όλη παραγωγή της μόνο ένα ποσοστό της τάξης του 5% προορίζεται για την κάλυψη της αγοράς της Λάρισας και των γειτονικών περιοχών.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Το μυστικό της επιτυχίας της εταιρίας; Τι ότι επενδύει στην ανάπτυξη, στο ανθρώπινο δυναμικό της και βεβαίως στην ποιότητα των προϊόντων της. Άλλωστε οι συνεχείς ποσοτικοί και ποιοτικοί έλεγχοι σε όλα τα στάδια της παραγωγής των προϊόντων είναι το πρώτιστο μέλημά της. Στη μονάδα παραγωγής της «Βασιλίτσας», στη Νέα Λεύκη, όλα τα προϊόντα γάλακτος παράγονται με τον παραδοσιακό τρόπο, σύμφωνα με τις εθνικές προδιαγραφές και την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Για να επιτύχει την απόλυτη ικανοποίηση των εγχωρίων και διεθνών πελατών της βασίζεται στις μακροχρόνιες σχέσεις που έχει δημιουργήσει με τους τοπικούς κτηνοτρόφους-προμηθευτές αιγοπρόβειου γάλακτος, στην εμπειρία του προσωπικού της και στην εφαρμογή των πατροπαράδοτων μεθόδων τυροκομίας, που αποτελούν το ασυναγώνιστο πλεονέκτημά της. Το σύγχρονο εργαστήριο χημικών και μικροβιολογικών ελέγχων που διαθέτει λειτουργεί υπό την εποπτεία υπευθύνου διαχείρισης ποιότητας.

Με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, η εταιρία τηρεί όλα τα στάνταρτς για την ασφάλεια του καταναλωτή , την υγιεινή , την περιβαλλοντική προστασία και την υψηλή ποιότητα. Μάλιστα, η εταιρία εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ EN ISO 9001:2008 και Σύστημα Διαχείρισης της Υγιεινής και Ασφάλειας (HACCP) των παραγόμενων προϊόντων.

Να σημειωθεί τέλος πως στο κατάστημα της επιχείρησης στη Λάρισα, επί της Παναγούλη 18, ο καταναλωτής μπορεί να βρει την πλήρη γκάμα των τυροκομικών προϊόντων "Βασιλίτσα".

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass