ΤΡΙΠΛΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΚΑ ΓΙΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2012

Αναδρομικές εισφορές σε 1 εκ. ασφαλισμένους

* Αναρτήθηκαν χθες τα ειδοποιητήρια πληρωμής εισφορών Αυγούστου 2017 μη μισθωτών

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2017 15:02

Αναρτήθηκαν χθες στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Οργανισμού οι εισφορές Αυγούστου 2017 των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων και των ελεύθερων επαγγελματιών, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΦΚΑ.

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο ΕΦΚΑ, www.efka.gov.gr, προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής, δεδομένου ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή. Καταληκτική ημερομηνία καταβολής είναι η Παρασκευή 29-9-2017. Την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς, μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).
ΤΡΙΠΛΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ
Στο μεταξύ τριπλό λογαριασμό αναδρομικών εισφορών στέλνει ο ΕΦΚΑ σε περισσότερους από 1 εκ. ασφαλισμένους, οι οποίοι θα πρέπει να πληρώσουν χρωστούμενα ακόμη και από το 2012 στους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.
Ο "τυφώνας" των αναδρομικών εισφορών "χτυπά" αγρότες, γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους και ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι, πέραν των επιβαρύνσεων που θα κληθούν να επωμιστούν λόγω των εισφορών του παρελθόντος, θα βρεθούν προ εκπλήξεων όταν θα γίνει ο συμψηφισμός των εισφορών του 2017 με βάση το εισόδημα του 2016, που είναι κατά κανόνα χαμηλότερο από του 2015.
Σε αυτή τη διαδικασία, όσοι περιμένουν να πάρουν πίσω εισφορές που κατέβαλαν μέσα στο έτος επειδή είχαν υπολογιστεί με το εισόδημα του 2015 θα διαπιστώσουν ότι πρώτα θα γίνει ο συμψηφισμός των ποσών επιστροφής εισφορών με τις τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές τους έως το 2016 αλλά και με τις τρέχουσες του 2017 που δεν κατεβλήθησαν και στη συνέχεια, αν υπάρξει πιστωτικό υπόλοιπο, θα μπορεί να επιστραφεί ή να παραμείνει στην ασφαλιστική καρτέλα των προσώπων αυτών το πιστωτικό υπόλοιπο για τυχόν συμψηφισμό με τις μελλοντικές τους εισφορές.
Τις αναδρομικές εισφορές καλούνται να πληρώσουν έως τον Νοέμβριο 650.000 αγρότες, ενώ εντός του Οκτωβρίου θα πάρουν τα «ραβασάκια» του ΕΦΚΑ πάνω από 250.000 φαρμακοποιοί, γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και δικαστικοί επιμελητές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass